Geen kwartier wachten voor alcoholtest en nieuwe regels arbeidsmigratie: dit verandert op 1 mei

Een verplichte inschrijving bij de VDAB voor leefloners, terugbetaling contactlenzen en brilglazen en geen kwartier wachten voor alcoholtest: dit verandert allemaal vanaf woensdag 1 mei.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

Een Chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes

Op zaterdag 11 mei werd Leffinge overspoeld door jeugdig voetbalenthousiasme tijdens het Coppa Kurt Renty jeugdzaalvoetbaltornooi 2024.
The post Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 12 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »

Vrouw (39) overleden bij familiedrama in Deurne, man (42) in levensgevaar: 10-jarig zoontje belde hulpdiensten

De politie is vandaag opgeroepen voor een incident in een woning aan de Te Boelaarlei in Deurne. Een man (42) heeft daar zijn vrouw (39) verwond en daarna zichzelf. “De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en werd gearresteerd”, klinkt het bij Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen.

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

WVI en Stad Oostende lanceren proefproject voor nieuwbouwwoningen via erfpacht: “Focus op betaalbaar wonen”

WVI en de Stad Oostende lanceren in de Stationsstraat in Zandvoorde een kleinschalig woningproject met vijf nieuwbouwwoningen. Het is de eerste keer dat kopers de grond niet enkel kunnen kopen, maar ook een erfpacht kunnen nemen. “Het is een proefproject om woningen betaalbaarder te kunnen aanbieden”, legt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI uit.
The post WVI en Stad

Lees meer »