Sammy Mahdi (CD&V) en Georges-Louis Bouchez over toekomstige regeringsvorming: “Als we met de christendemocraten en liberalen aan zet komen, zal N-VA moeten volgen”

Midden in de kiescampagne bezegelen voorzitters Sammy Mahdi (CD&V) en Georges-Louis Bouchez hun ‘bromance’. “Wij willen een alternatief bieden voor de as N-VA-PS”

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming

Door een overeenkomst met het OCMW van Menen zou het woonzorgcentrum een extra capaciteit van 22 bedden krijgen. Volgens de oppositie wordt het dossier er 1 maand doorgeduwd. Zowel SOMM, N-VA als Open VLD vroegen om het punt uit te stellen en pas op de raad van juni te behandelen. De meerderheid weigerde waarop de voltallige oppositie opstapte bij de

Lees meer »

“Voor het eerst in járen hebben Albert en Paola daar weer met elkaar gedanst”: hoe koning Filip het huwelijk van zijn ouders redde

Het was niet hun geloof en het was niet prinses Astrid (61) die het huwelijk van koning Albert (89) en koningin Paola (86) heeft gered. Nee, het was koning Filip (64) die de doorslaggevende rol in de verzoening van zijn ouders speelde. Dat onthult Jo De Poorter in een nieuw boek over het gepensioneerde vorstenpaar, naar aanleiding van hun 65ste

Lees meer »

DOVO laat Duitse Tellermine en drie obussen ontploffen na vondst in duinen

In het duin- of natuurgebied aan de Cabourgweg in Adinkerke bij De Panne werd dinsdagavond munitie gevonden. Opruimingsdienst DOVO ging ter plaatse om te controleren om wat het ging. “Het bleek om een Duitse Tellermine, twee grote Duitse obussen van 30 kilogram zwaar en een Franse obus te gaan”, meldt DOVO. Alles werd ter plaatse vernietigd.
The post DOVO

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Cassie Ventura, ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, reageert op beelden mishandeling: “Neem slachtoffers meteen serieus”

Cassandra ‘Cassie’ Ventura, de ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, vraagt dat verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld meteen ernstig genomen worden. Vorige week publiceerde de Amerikaanse nieuwszender CNN beelden waarop te zien is hoe Combs Ventura slaat en schopt. Ventura had de rapper eerder aangeklacht voor verkrachting en misbruik. "Huiselijk geweld brak mij af tot een persoon die ik

Lees meer »

“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.
The post “Mijn zoon ging wenend naar bed na

Lees meer »