Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie

Een 30-jarige man uit Menen moet zes maanden de cel in voor weerspannigheid. Hij beweerde dat hij zich gewillig overgaf aan de politie, maar dat die hem toch hard aanpakten. De man verzette zich daarop zo hevig dat twee inspecteurs gewond raakten.

De beklaagde K.V.L. trok op 27 januari in dronken toestand naar het huis van zijn ex. Volgens zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke wou hij hun relatie een laatste kans geven. Er ontstond echter een hevige discussie waardoor de vrouw de politie belde.

“Mijn cliënt ging met uitgestoken polsen op hem af, maar omdat ze hem kenden werd hij toch hardhandig tegen de combi geduwd en gefouilleerd”, zei meester Vandemeulebroucke. “Intussen stak zijn ex haar middelvinger op en lachte ze hem uit.”

Alcoholprobleem

V.L., die op dat moment nog een enkelband droeg, ging door het lint en schopte wild om zich heen. Twee inspecteurs waren respectievelijk vijf en zes dagen arbeidsongeschikt. Ze moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. “Het is heel snel gegaan en ik was redelijk dronken”, zei V.L. zelf op zijn proces. Hij gaf aan dat hij graag aan zijn alcoholprobleem zou werken, maar de rechter legde de man een effectieve straf op, geen voorwaardelijke.

The post Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.
The post Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op maandag 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde.
The post Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90)

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Conservatorium Kortrijk strikt topdirigent Antony Hermus, om muzikaal talent te begeleiden

Sinds 2016 heeft het Kortrijkse conservatorium een speciale richting voor talentvolle jonge muzikanten, met name Jong Talent. Dankzij een unieke samenwerking met de drie Kortrijkse Rotaryclubs en Stad Kortrijk, gaat dat programma dit schooljaar nog een stap verder. Antony Hermus, de chefdirigent van het Nationaal Orkest van België, wordt een jaar lang Artist for Talent. Hij neemt de Jong Talenten

Lees meer »

Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften

Brent Gayse pakte brons op het BK voor beloften op de 400 meter horden. De atleet uit Izegem is aangesloten bij Flac Ieper en liep vorig weekend ook nog de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme.
The post Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

Nieuwkerke krijgt sportzaal in oud klooster

Het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout kocht in het voorjaar van 2023 het leegstaand klooster van Nieuwkerke. Naast kantoren is er in het ontwerp van Clarebout plaats voor woningen en parkeerplaatsen. In het project is er ook afgestemd met de school van Nieuwkerke, er komt een sportzaal in één van de schoolgebouwen.
The post Nieuwkerke krijgt sportzaal in oud klooster appeared

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »