Mag de aardappel nog een groente zijn? In de VS is discussie

Als Amerikanen zich volproppen met frieten, is het dan wel een goed idee om de aardappel nog steeds een groente te noemen? Om een nieuwe classificatie te verhinderen zijn veertien senatoren opgestaan ter verdediging van het gewas.

 

Meer krantenkoppen in België

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »

LIVEBLOG CLUB BRUGGE-UNION (ma, 20u30). Een dagje extra rust voor Club Brugge (en Union): waarom topper pas maandagavond gespeeld wordt

Donderdag won Union, na een spannende finale tegen Antwerp, de Croky Cup. De troepen van Alexander Blessin willen ongetwijfeld voortborduren op dit elan en zakken met veel vertrouwen af naar Brugge. Maar ook Club zal willen winnen om de kater na de uitschakeling in de halve finale van de Conference League door te spoelen. Zet blauw-zwart zich in poleposition voor

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Daniel en Christine

Daniel Lammertijn en Christine Lannoo uit de Leegstraat vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Daniel is een geboren en getogen Oostrozebekenaar en zag het levenslicht op 11 mei 1949. Hij groeide op in een gezin van vijf kinderen waarvan er nog vier in leven zijn. Tijdens zijn actieve leven was Daniel aan de slag als automekanieker.
The post Goud voor

Lees meer »

Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een grote erkenning voor onze mensen”

Ruim anderhalf jaar geleden werd de inclusieve horecazaak Lucien & Lizette getroffen door een zware gasexplosie. Het personeel en hun bijzondere medewerkers krabbelden stap voor stap terug recht met de opening van de zaak op een nieuwe locatie. Nu kregen ze de Social/human-award van Gault&Millau.
The post Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een

Lees meer »

Strike-concert steunt MS-Liga

Op zaterdag 18 mei pakt de vzw Strike weer uit met de concertavond Support Your Locals. Vier bands uit de regio, die elk stevige muziek spelen, komen op het podium van zaal Club de B: Dyscordia, Millhaven, Mygun en X-Pozed. De opbrengst gaat naar het goede doel, met name MS-Liga Vlaanderen.
The post Strike-concert steunt MS-Liga appeared first on

Lees meer »