Geen belastingvoordeel meer voor buitenlandse gepensioneerden in Portugal

Portugal stopt vanaf volgend jaar met het verlenen van een belastingvoordeel aan buitenlandse gepensioneerden. Volgens premier Antonio Costa draagt de maatregel bij aan de stijging van de woningprijzen, terwijl Portugal te maken heeft met een vastgoedcrisis.

Meer krantenkoppen in België

Reactie DAZN nu onderhandelingen met telecomoperatoren zijn opgeblazen: “Wij communiceren niet over onderhandelingen”

Over tien dagen trappen Antwerp en Union op de Bosuil de nieuwe competitie op gang. Die openingswedstrijd tussen de huidige landskampioen en de kampioen van drie jaar geleden zal niet rechtstreeks op televisie te zien zijn. Rechtenhouder DAZN heeft de onderhandelingen met de telecomoperatoren opgeblazen. Maar wat betekent dit voor ú als voetballiefhebber? We beantwoorden de meest pertinente vragen.

Lees meer »

Veel bacteriën uit uitwerpselen in verschillende grachten in Bonheiden, Natuurpunt: “Sommige zijn open riolen”

In grachten en waterlopen in Bonheiden zit veel E.coli-bacterie. Dat blijkt uit het burgeronderzoek Watermonsters. Volgens Natuurpunt komt dat omdat nog veel afvalwater van woningen, en dus uitwerpselen, ongezuiverd in grachten terechtkomt. Natuurpunt roept de gemeente op om nog meer werk te maken van waterzuivering. "Dat hoeft niet per se via riolen", klinkt het.

Lees meer »

Letterkunst over de vier elementen

Nog tot en met vrijdag 22 augustus loopt in het gemeentehuis van Langemark de tentoonstelling De 4 Elementen. Je vindt er kalligrafisch werk en mixed media van de kunstenaars Jeannine Planckaert, Jacqueline Ovyn, Nicole Vanstechelman en Ingrid Depoover.
The post Letterkunst over de vier elementen appeared first on KW.be.

Lees meer »

In WOI gestolen eeuwenoud document terug in België: “Anonieme Duitser vroeg eerst 20.000 euro, maar kreeg gewetensproblemen”

Een register uit 1433-1438 van de abdij van Mesen, buitgemaakt door een Duitse soldaat in de Eerste Wereldoorlog, ligt sinds vorige week in het Rijksarchief te Brugge. “Een anonieme Duitser wou het ons eerst verkopen voor 20.000 euro. Maar toen kreeg hij gewetensproblemen”, zegt rijksarchivaris Hendrik Callewier, die het document zelf ging ophalen in Stuttgart.

Lees meer »