Morgen heropent Bert Vanhalle restaurant La Bohème: “Doorlopend open met tearoom en bar, zoals het hoort op de Grote Markt”

Enkele maanden geleden moest de vorige eigenaar Sadik Halac (37) La Bohème overlaten omwille van gezondheidsredenen. Bert Vanhalle (52), horecaman in hart en nieren, neemt de zaak over met vaste chef-kok Philippe Pynoo (45) en verantwoordelijke Dominique Gryspeerdt (49). “In La Bohème kan je zowel iets drinken als volwaardig dineren.”

Bert Vanhalle is al 32 jaar actief in de horecasector en keert na tien jaar terug naar Kortrijk. Met La Bohème is hij aan zijn tiende zaak toe, daarvoor runde hij al café De Hoeve in Gent, De Geverfde Vogel, Au Casino, Mono, ’t Fonduetje en Falstaff in Kortrijk. Ook De Groene Wandeling in Bellegem en De Geit in Sint-Denijs staan op zijn repertoire. Hij combineert de zaak op de Grote Markt met de uitbating van herenhoeve Ferme D’Ecavée in Celles.

“Ik wil hier meer schwung brengen. In Antwerpen zitten ze tot ‘s nachts op terras”

“Morgen is een nieuwe start. Het restaurant wordt aangevuld met bar en tearoom en we nemen zelfs een extra verdiep in. Mijn klanten moeten zich hier welkom voelen, ook al is het maar voor één pintje Cristal aan 3 euro en een babbel met de baas. De zaak blijft doorlopend open, dus ze kunnen hier een hele dag blijven zitten en worden niet naar buiten geduwd. Laat het maar uit de hand lopen, zeker in de zomer. Ik vind het normaal dat de Grote Markt leeft, ik wil hier meer schwung brengen. In Antwerpen zitten ze tot ‘s nachts op terras”, zegt Bert.

Meer sfeer en gezelligheid

Er werden meer gezellige accenten toegevoegd in het decor zoals extra kaarsen en bloemen. “We doen ons best om onze gasten te verwennen. Op het terras staan bijvoorbeeld comfortabele zeteltjes in plaats van stoelen. Daarnaast kan je nu ook boven op de eerste verdieping dineren. We hebben een bar geïnstalleerd en kozen voor een bohemian interieur”, vertelt Bert. “Om meer sfeer te brengen willen we nu en dan rondgaan met hapjes voor niets, eens een grote schotel paella bereiden, een varken aan het spit grillen of tijdens Winter in Kortrijk buiten staan met een oesterbar.”

Voor elk wat wils

Chef-kok Philippe werkt er al sinds de eerste eigenaar. Hij brengt naar eigen zeggen een speelse keuken: een klassieke vaste kaart, aangevuld met frivole suggesties. “Alles wordt vers in huis gemaakt, volgens het seizoen. In ons aanbod hebben we voor elk wat wils: sushi, kroketjes, een sharingplancha met assortiment van de chef, slaatjes, pasta’s, Vlaamse klassiekers zoals vol-au-vent met Bressekip of stoofvlees van Iberico varkenswangetjes. Tussen onze suggesties staat ook altijd een vegetarisch gerecht.”

La Bohème is gesloten op zondag en maandag, de keuken is open van 11.30 tot 14.30 uur en van 18 tot 22 uur. In totaal zijn er 110 zitplaatsen. Meer informatie op www.laboheme-kortrijk.be.

The post Morgen heropent Bert Vanhalle restaurant La Bohème: “Doorlopend open met tearoom en bar, zoals het hoort op de Grote Markt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Op m’n linkerarm lag mijn pasgeboren zoon, rechts zijn overleden broertje”: wielrenner Robbe Ghys en Amber, ouders van tweeling Sky en Zion

«We stonden op het punt het ziekenhuis te verlaten met Sky, toen de begrafenisondernemer binnenkwam om Zion mee te nemen.» Terwijl zijn ploegmaats van Alpecin-Deceuninck in de Tour rijden, leeft Robbe Ghys (28) thuis tussen blijdschap om nieuw leven en het gemis van een verloren kind. Hij en zijn verloofde Amber Cannoodt (26) werden vorige maand ouders van de tweeling

Lees meer »

KIJK. Tadej Pogacar past voor interviews, maar toont met veelzeggend gebaar dat hij heel blij is met de gele trui

Tadej Pogacar heeft de zevende etappe in de Tour op zijn naam geschreven. Op de Mûr-de-Bretagne vloerde hij Jonas Vingegaard na een prangend sprintje bergop. Remco Evenepoel liet een goede indruk na, maar miste wat explosiviteit om het vuur aan de schenen te leggen van de wereldkampioen, die ook de gele trui overneemt van Mathieu van der Poel. Volg alle

Lees meer »

Maaltijdcheques stijgen met 2 euro

10:55 Het bedrag van de maaltijdcheques stijgt met 2 euro tot maximaal 10 euro per gewerkte dag. Dat voorstel van minister van Werk David Clarinval (MR) werd donderdagavond aanvaard door de federale topmini…

Lees meer »

Mooie katten moeten voortaan ook gezond zijn: “Nieuwe regeling maakt einde aan showdefecten als kleine oortjes of platte snoetjes”

Minister Ben Weyts (N-VA) reikte zondag de allereerste officiële Vlaamse ‘kattenstamboom 2.0’ uit aan zes Britse kortharen in Brecht. De kittens zijn geboren bij dierenarts en fokster Annick Mabesoone. Het stamboomsysteem is sinds 1 juli ingrijpend hervormd. “Meer dan een bewijs van afstamming is zo’n certificaat nu een bewijs van gezondheid.”

Lees meer »