Indrukwekkende winst voor Stad Nieuwpoort: grond gewaardeerd op 7,8 miljoen euro verkocht voor meer dan 20 miljoen

Vastgoedgroep Degroote, gevestigd in Oostende, heeft haar focus gericht op Nieuwpoort en is bereid diep in de geldbeugel te tasten voor een stuk grond achter de Sint-Bernarduskerk. Deze opmerkelijke vastgoedtransactie heeft een bedrag van maar liefst 20 miljoen euro opgeleverd.

De grond die nu in handen is van Degroote, lijkt op het eerste gezicht niet veel te betekenen. Het betreft een braakliggend terrein met een oppervlakte van 12,47 are, voorheen eigendom van de Stad Nieuwpoort. Het stadsbestuur besloot dat het tijd was om deze grond, waar vroeger het gemeenteschooltje op stond, te verkopen en schakelde een schatter in, die snel een prijskaartje van 7,8 miljoen euro eraan hing. Het stadsbestuur van Nieuwpoort vond dat dit bedrag wat aan de lage kant was en zette een instelprijs van 10 miljoen euro.

Deze inschatting bleek echter aanzienlijk te worden onderschat. Immers, nog voordat de openbare verkoop plaatsvond, werd er binnen de vastgoedsector al gefluisterd over een bedrag van 15 miljoen euro. Toen de biedingen daadwerkelijk begonnen, werd de verbazing nog groter, want de uiteindelijke verkoopprijs bedroeg maar liefst 20.450.000 euro.

Nog een stuk

Deze forse som geld opent deuren voor interessante mogelijkheden, waaronder het bouwen van negentig appartementen op het stuk grond, hoewel bouwvoorschriften beperken dat slechts tien verdiepingen hoog gebouwd mag worden en dat twintig procent van het terrein als tuin moet worden ingericht. Deskundigen schatten dat zestig appartementen een realistischer scenario zijn. Toch zullen toekomstige eigenaren aanzienlijke bedragen moeten investeren, gezien de kosten voor de grond alleen al ruim 300.000 euro per eenheid kunnen bedragen.

De grote winnaar in deze transactie is zonder twijfel Stad Nieuwpoort, die aanzienlijke financiële voordelen zal genieten. Bovendien kan de Vlaamse overheid binnenkort mogelijk een nog groter deel van de koek krijgen, aangezien zij eigenaar is van de laatst overgebleven verkoopbare bouwgrond voor grote projecten in Nieuwpoort-Bad, gelegen enkele honderden meters verderop in de Franslaan. Daar is nu nog rijksbasisschool De Vierboete gevestigd. De verwachting is dat deze grond, wanneer deze binnenkort op de markt komt, zelfs meer kan opleveren dan de 20 miljoen euro die Nieuwpoort nu in haar schatkist mag bijschrijven. (PG)

The post Indrukwekkende winst voor Stad Nieuwpoort: grond gewaardeerd op 7,8 miljoen euro verkocht voor meer dan 20 miljoen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kotjesfeesten in Vladslo zijn weer tweedaagse

De Kotjesfeesten in Vladslo op zaterdag 19 en zondag 20 juli zijn al aan hun vierde editie toe en het wordt opnieuw een tweedaagse. “Na het succes van vorig jaar hebben we besloten dezelfde weg te bewandelen”, aldus de organisatoren.
The post Kotjesfeesten in Vladslo zijn weer tweedaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Waarom heb je de toevoer afgesneden?” Rapport werpt nieuw licht op vliegramp met 260 doden in India

Onderzoek naar de recente crash van vliegtuigtoestel Air India toont aan dat de brandstoftoevoer naar de motoren kort na het opstijgen werd onderbroken. Dat meldt Sky News dat zich baseert op het eerste rapport van het Indiase Onderzoeksbureau voor Vliegtuigongevallen (AAIB). Bij de crash kwamen 241 passagiers om het leven, op de grond vielen nog 19 doden.

Lees meer »

Diamantbewerking in Vlaanderen erkend als erfgoed: Brugs diamantmuseum ijverde mee voor erkenning

Vlaamse minister van Cultuur Caroline Gennez (Vooruit) heeft drie nieuwe erfgoedelementen toegevoegd op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Bruggeling John A. Rosenhøj, stichter van het Diamantmuseum in de Katelijnestraat in Brugge, is trots dat “Diamantbewerking in Vlaanderen” nu officieel deel uitmaakt van deze lijst. Hij ijverde mee voor die erkenning. Het diamantslijpen werd meer dan 500 jaar

Lees meer »

“Hoe het zit met Ward? Mensen vragen niets anders”: Yulia (21) geeft eerste workshops sinds overwinning DWTS

De omschrijving ‘wonderkind’ viel dinsdagavond 8 juli in dansschool Dursin in Kortrijk niet uit de lucht. Yulia Düll Dursin (21) blijft maar gaan. Ze gaf er haar eerste workshops als winnares van het VTM-programma ‘Dancing With The Stars’ én als kersvers wereldkampioene disco solo adults 2025 – haar vijfde wereldtitel al. Maar hoe evolueert haar relatie met Ward Lemmelijn intussen?

Lees meer »