Een duik in 15 brooddozen: dit nemen kleuters mee naar school

Hun korstjes eten ze niet allemaal op, maar de meeste kinderen van Generatie 2020 trekken wel elke dag met een brooddoos in de boekentas naar de kleuterklas. Voor één keer mag je meekijken wat daarin zit. “Als ze kon, zou ze áltijd boterhammen eten.”

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Sint Henricus opent feestelijk Atelier Henri: “Ruimte zorgt voor verbinding”

Feest bij de bewoners van woonzorgcentrum Sint Henricus in Rumbeke. Met ballonnen, roze welkomstkoekjes, een drankje en een markt met lokale standhouders wordt de opening van Atelier Henri gevierd. “Het atelier symboliseert de talenten van in huis en in de buurt”, vertelt directeur Marleen Joossens.
The post Woonzorgcentrum Sint Henricus opent feestelijk Atelier Henri: “Ruimte zorgt voor verbinding” appeared

Lees meer »

13 juli is hoogdag voor oldtimerliefhebbers

De oldtimerrit ‘De Kortekeer’ wordt al voor de zevende keer verzorgd en georganiseerd door Philippe Claeys. Een hoogdag voor liefhebbers van oldtimers in West-Vlaanderen.
The post 13 juli is hoogdag voor oldtimerliefhebbers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Van Maerlantstraat zwaait Juf Danielle uit: “Ze gaf vele generaties peuters en kleuters een warme start”

Na een indrukwekkende loopbaan van veertig jaar, nam basisschool Van Maerlantstraat – voorheen d’Oefenschool – deze week afscheid van Danielle Stiers. Juf Danielle was een vaste waarde in de school en zorgde jarenlang voor het warme onthaal van de jongste leerlingen.
The post Basisschool Van Maerlantstraat zwaait Juf Danielle uit: “Ze gaf vele generaties peuters en kleuters een warme

Lees meer »

De lekkerste vol-au-vent van Brussel eet je in ‘La Pierre Bleue’

Restaurant ‘La Pierre Bleue’ heeft de wedstrijd ‘Wie maakt de beste vol-au-vent van Brussel’ gewonnen. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een ceremonie op het Stadhuis van Brussel in aanwezigheid van burgemeester Philippe Close (PS). Aan het roer van ‘La Pierre Bleue’ staan Christophe en chef-kok Alain, die de jury wisten te verleiden "met hun gulle en verfijnde interpretatie van het

Lees meer »