Ieperse hardcoreband Mark My Way kondigt afscheidsoptreden aan: “Onze prioriteiten liggen elders”

Na twaalf jaar valt het doek over de Ieperse hardcoregroep Mark My Way. De tieners van weleer zijn nu volwassenen met andere prioriteiten. “We hebben prachtige zaken bereikt: twee EP’s en twee full albums, internationale shows en bekendheid, meerdere malen op Ieperfest kunnen spelen en een honderdtal shows”, zegt drummer Gillian Coussens. Op zaterdag 28 oktober spelen ze hun afscheidsshow.

Mark My Way bestaat uit drummer Gillian Coussens (28), gitarist Lennert De Clercq (28), gitarist Niek Van De Capelle (29), zanger Lennart Breine (28) en bassist Rutger Vermeulen (27), en zag het levenslicht in 2012. Drie jaar later lanceerden ze hun debuut-EP. ‘Save Our Souls’. In de zomer van 2017 lieten ze hun eerste cd ‘The Big Game’ los op de wereld. 2020 moest de grote doorbraak worden met de release van opvolger ‘Thin The Herd’, maar het wordt hun laatste cd. Onlangs kondigde de groep op sociale media aan dat ze de handdoek in de ring gooien.

“Elf jaar doet iets met een mens”, zegt zanger Lennart. “We zijn begonnen als jonge pagadders in de slaapkamer van Gillian, maar de gastjes die we toen waren zijn we – gelukkig niet meer. Mark My Way is ontstaan als vijf vrienden die vooral plezier wilden halen uit het schrijven van muziek en dat komt meer en meer onder druk te staan door andere prioriteiten in het leven.”

“Het heeft dus niets te maken met vriendschappen die verwateren, maar eerder hoe het leven vooruit gaat”, pikt Gillian in. “Origineel woonden we zo goed als allemaal in of dicht bij Ieper, maar ondertussen blijven enkel ikzelf en Niek over als Ieperlingen, wat repeteren ook moeilijker maakt. Het gebrek aan tijd door andere ambities of focussen maken het natuurlijk niet makkelijk. Corona heeft er helaas bij ons ook serieus ingehakt en dan vooral in de motivatie.”

Afsluiten met een knal

Hun laatste album Thin The Herd kwam uit toen de hele wereld volop in de ban was van de pandemie. “Dat was een album waar we echt trots op waren, en nog altijd zijn, en waar we nog heel wat plannen mee hadden”, zucht Gillian. “Helaas hebben die plannen enkele jaren stof gevangen door de coronamaatregelen en was de motivatie nadien ook wat zoek. Het ging om het maken van plezier en dat halen we enkel nog uit het spelen van shows. Het ‘nieuwe’ was tegen de tijd dat we opnieuw shows konden spelen er wat van af. We merkten dat nieuw materiaal opnemen er niet meer in zat, dus sluiten we liever onze carrière af met een bang dan het een stille dood te doen sterven.”

Toch kijken de bandleden tevreden terug op de elf jaar dat ze samen Mark My Way vormden. “De meesten van ons zijn ondertussen 28 jaar. 11 jaar daarvan zaten we samen in een band, misschien ook wel de meest cruciale jaren waarin je jezelf ontwikkelt”, vervolgt Gillian. “Mark My Way zit in ons DNA en dat zal er blijven inzitten. We hebben prachtige zaken bereikt: twee EP’s en twee full albums op verschillende formats uitgebracht, internationale shows en bekendheid, meerdere malen op Ieperfest kunnen spelen en een honderdtal shows. Maar hoe hard de beslissing ook is, het is een die nodig was. Het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten zodat we onze focus op andere zaken kunnen leggen.”

Afscheidsoptreden

Fans van Mark My Way kunnen hen nog een laatste keer aan het werk zien in de Vort’n Vis in Ieper op zaterdag 28 oktober. “Tickets kosten 8 euro en daarvoor krijg je wel een klepper van een affiche, als je het ons vraagt: Attrition, In Clover, Minded Fury, Deconsecrate, Mark My Way en met als headliner Mindwar, die een bom van een plaat ‘Still at War’ uitbracht op het Amerikaanse en zeer gerespecteerde Tripple B record label. Dit is een van dé platen die Belgische hardcore terug op de kaart zet. Het was voor ons belangrijk de line-up te vullen met bands die mee hebben geschreven aan ons verhaal.”

The post Ieperse hardcoreband Mark My Way kondigt afscheidsoptreden aan: “Onze prioriteiten liggen elders” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zonnekoning Vandenbroucke rijdt sector ravijn in” tot “begrip voor zijn plannen”: artsen verdeeld over hervormingen in de zorg

De plannen van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om de zorgsector te hervormen, zorgen in het werkveld voor heel wat verdeeldheid. Wat voor de ene arts een broodnodige aanpassing is, zien anderen als een stap terug voor hun beroep én voor patiënten. Van "schijnzelfstandigen" tot "villageneeskunde": 3 artsen vertellen hoe zij de hervormingen ervaren.

Lees meer »

“Dj Vyntrix”: Prins Emmanuel blijkt dj te zijn

Prins Emmanuel, de jongste zoon van koning Filip en koningin Mathilde, blijkt niet alleen een getalenteerd voetballer, maar ook een dj te zijn. Dat bericht Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VRT NWS. Onder de schuilnaam Vyntrix bracht de 19-jarige prins al enkele nummers uit.

Lees meer »

Alles wat je moet onthouden na bewogen assisenweek: Stéphane Vanelslander krijgt 25 jaar opsluiting na moord op Mario Sumaj in Diksmuide

Het verdict na een lange assisenweek: schuldig aan moord én 25 jaar opsluiting. Vooral de houding van Stéphane Vanelslander hekelde de Brugse volksjury. Spijt? Na zelfs drie jaar krijgt de Fransman geen excuses over zijn lippen. Sterker nog: tijdens zijn laatste woorden kregen de nabestaanden van Mario een nieuwe klap in het gezicht. “Mario heeft teveel kwaad veroorzaakt binnen mijn

Lees meer »

Niet-selectie van verspringers Maité Beernaert en Jeroen Gonnissen voor Europabeker in Maribor beroert de gemoederen: “Ik liet Belgian Athletics in gebreke stellen”

Belgian Athletics blikt optimistisch vooruit naar de Europabeker tweede afdeling van dit weekend in het Sloveense Maribor. “Wij beschikken over het sterkste team en mikken op promotie naar de hoogste afdeling waaruit wij in 2023 degradeerden”, aldus de bond, die wel een ingebrekestelling aan het been heeft na een controversiële selectiepolitiek en administratieve fout.

Lees meer »

“Sorry mevrouw, ik kon niet studeren want ik moest werken”: leerkracht Hanna maakt zich zorgen over werkdruk bij leerlingen

“Ik hoor het bijna bij elke toets: ‘Sorry, ik heb niet kunnen studeren, want ik moest werken’”, zegt Hanna Perdu, leerkracht in de derde graad beroepsonderwijs. Ze maakt zich zorgen over de impact van studentenarbeid op de schoolresultaten en het mentaal welzijn van haar leerlingen. Nochtans blijkt uit een studie van Randstad dat 8 op de 10 studenten géén limiet

Lees meer »

Werkstraf voor man die parfum en cosmetica stal

Een 24-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren vervullen nadat hij viermaal op dievenpad ging aan de Westkust om parfum en cosmetica te stelen. Volgens G.D het gevolg van depressieve gevoelens nadat hij zijn job was kwijtgeraakt. “Maar ik beloof om alles terug te betalen.”

Lees meer »