Diamant voor Marc Taveirne en Irma Pyck uit Poperinge

Marc Taveirne (85) en Irma Pyck (82) vierden de zestigste verjaardag van hun huwelijk. Marc werd geboren op 22 september 1938, Irma op 4 oktober 1941.

“Wij hebben onze hele carrière een landbouwbedrijf uitgebaat. Eerst in de Gapaardstraat in Watou, en later, sinds 1979, in de Oostlaan in Poperinge, waar we nu nog wonen. Een tiental jaar geleden hebben we wel ons land verkocht”, vertelt Irma.

“Wij trouwden op 29 september 1963 in Vlamertinge, en kregen zes kinderen: Marijke (59), Kristien (57), Johan (54), Sabien (48), Evelien (45) en Wim (38). Deze laatste woont nog thuis, en is zelfstandig land- en tuinbouwer. Er zijn ondertussen negen kleinkinderen, en één achterkleinkind.” Tijdens het feest mocht het echtpaar de gelukwensen van de stad Poperinge in ontvangst nemen van schepen Loes Vandromme.

(AHP/foto MD)

The post Diamant voor Marc Taveirne en Irma Pyck uit Poperinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Enige overlever van vliegramp spreekt voor het eerst: “Ik zag de stewardessen, mijn tantes en nonkels, ze waren allemaal gestorven”

De Britse man die als enige de dodelijke vliegtuigcrash in het Indiase Ahmedabad heeft overleefd, heeft geen idee hóe hij daarin is geslaagd. De 40-jarige vader van een zoontje van 4 zat naast zijn broer toen het vliegtuig door een nog onbekende oorzaak neerstortte. Vandaag doet hij voor het eerst zijn ongelofelijke verhaal voor de camera, vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik

Lees meer »

Gemiddelde brutowinst op pak frieten: 217 procent. Maar is een frietkot – als je ook kosten voor huur en personeel meerekent – écht een goudmijn?

De laatste goudmijnen van de horeca, zo worden frituren geregeld omschreven. Maar klopt dat nog wel? Wie onlangs nog eens naar de frituur ging, merkte ongetwijfeld wel dat een frietje steeds duurder wordt. Hoeveel verdient een friturist daar op? En waar zit de grootste winstmarge? “Als een frituur alleen frieten zou verkopen, mag die al na enkele weken de boeken

Lees meer »

Feestelijk kermisweekend in Dikkebus: “We zijn blij dat we kunnen terugkeren naar onze vertrouwde stek”

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juni organiseert het feestcomité van Dikkebus zijn jaarlijkse kermis. Het wordt een extra feestelijke editie, want vrijdagavond is er de langverwachte opening van het nieuwe ontmoetingscentrum Thicabusca. Ook op zaterdag en zondag staan er weer tal van activiteiten op het programma.
The post Feestelijk kermisweekend in Dikkebus: “We zijn blij dat

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘Dwars door de Pyreneeën’: “Geen enkele ontmoeting is in scène gezet”

Na hun wandelingen door de Lage Landen kiezen Arnout Hauben (49) en zijn kompanen Ruben en Philippe deze keer voor een tocht van een heel ander kaliber. Op het moment dat je dit leest, trekt het drietal ‘Dwars door de Pyreneeën’ van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. ‘Dag Allemaal’-reporter Wim Nijsten vroeg of hij een dagje mocht meestappen.

Lees meer »

Vliegtuig vloog dwars door gebouw met studenten: dodental vliegtuigcrash loopt op, Air India bevestigt dat één passagier het heeft overleefd

In de stad Ahmedabad in het westen van India is een passagiersvliegtuig, dat onderweg was naar Londen, kort na het opstijgen neergestort in een woonwijk vlakbij de luchthaven. Minstens 241 mensen kwamen daarbij om het leven. Ook op de grond zijn nog doden gevallen. Eén passagier heeft de crash overleefd. Volg al het nieuws in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Willem Hiele stijgt naar plaats 62 als beste restaurant van de wereld: “Zet restaurants op de kaart, lokaal en internationaal”

De Oostendse sterrenchef Willem Hiele klimt van de 83ste naar de 62ste plaats bij de ‘Worlds’s 50 Best Restaurants’. Belgische gastronomie blijft dus internationaal scoren en daar is Hiele heel blij om. “Dankbaar voor mijn team dat uit alle uithoeken van de wereld komt”, zegt de topchef.
The post Willem Hiele stijgt naar plaats 62 als beste restaurant van

Lees meer »