KIJK. Ierse toerist klimt op pas gerenoveerd beeld aan Brusselse beurs en breekt hand af

Een beeld aan de Beurs in Brussel is in de nacht van zondag op maandag beschadigd. Schuldige was een Ierse toerist die op het beeld geklommen was. Wat het extra pijnlijk maakt is dat het hele bouwwerk nog niet zo lang geleden gerenoveerd werd. Een omstaander filmde het gebeuren, zoals te zien is in bovenstaande video, die Sudinfo in handen kreeg.

Meer krantenkoppen in België

Buurt dient bezwaar in tegen afbraak cottage in Mariakerke: “Geen respect voor de geschiedenis”

Voor de woning op de hoek van de Duinenstraat en de Madeliefjeslaan in Mariakerke is een sloopaanvraag ingediend. Buurtbewoners en Dement Oostende tekenen bezwaar aan en hopen de karaktervolle woning alsnog te redden. “Er komt een gebouw in de plaats dat hier totaal niet past.”
The post Buurt dient bezwaar in tegen afbraak cottage in Mariakerke: “Geen respect voor

Lees meer »

Zoekteam Aziatische Hoornaar Westerlo kan nog versterking gebruiken: “Inspanningen nodig om het probleem beheersbaar te houden”

In Westerlo zijn dit jaar al 540 koninginnen van de wespensoort Aziatische hoornaar gevangen. Vorig jaar stopte de teller op 98. “Omdat er meer vangbakjes werden geplaatst, kan je de cijfers wetenschappelijk niet met elkaar vergelijken maar dat er meer Aziatische hoornaars zijn is duidelijk.” Dat zegt Wim Van Dingenen, coördinator van het Zoekteam Aziatische Hoornaar Westerlo.

Lees meer »

Fery is kampioen bij biljartclub Verbroedering

De oudste biljartclub van Ingelmunster luistert naar de naam Verbroedering. De club van voorzitter Werner Christiaens en secretaris Fery Callens werd gesticht in 1935 en bestaat intussen 90 jaar.
The post Fery is kampioen bij biljartclub Verbroedering appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komkommer-perzikensalsa met tagliata

Deze salsa is alles tegelijk: zoet, zuur, fris en pittig. Hierdoor past hij overal bij. Wij maakten er een maaltijdsalade met kort gebakken en flinterdun gesneden biefstuk mee. Maar het sausje is even onweerstaanbaar bij gegrilde kip, vis en garnalen, of als dipsaus voor (tortilla)chips.

Lees meer »