Nadat Sabine Devlies (55) 25 jaar lang het gezicht was van Frituur Djings in Beveren-Roeselare, geeft ze de fakkel door aan Delphine Deceuninck (42) en Gregory Vandeweghe (37), de huidige uitbaters van café ‘t Hoekske. Sabine gaat dus straks wat meer te zien zijn in café Djings van haar man Filip Vanhee (58). “We willen de frituur ook grondig uitbreiden”, verklapt Delphine al.
Het zijn drukke tijden ten huize Vandeweghe-Deceuninck. Terwijl Greg samen met zijn broer Steve volop bezig is met het runnen van kerstchalet Les Frères op het Stationsplein in Roeselare, staat Delphine er grotendeels alleen voor in café ‘t Hoekske. Gregory nam dat over in mei 2017, Delphine kwam al snel in het verhaal en de bedoeling is ze er volgend voorjaar ook stoppen. “We zullen dan negen jaar café gehouden hebben. Het was eens tijd voor een nieuwe uitdaging en we hebben er de ideale leeftijd voor.”
25 jaar Frituur Djings
Sabine Devlies heeft van Frituur Djings haar levenswerk gemaakt, er komt al eens een traantje opwellen als ze vertelt over haar zaak die ze nu met pijn in het hart, maar weloverwogen, overlaat. “Ik zal 25 jaar frietjes gebakken hebben. De eerste tien jaar in de frituur naast het café, sinds 2011 hier in dit pand waar vroeger Bakkerij Van Bruaene was gevestigd. De verhuizing kwam door de rookwetgeving, waardoor we café en frituur beter scheidden. We konden het pand volledig naar onze hand zetten. Onze dochter Eline (27) werkte sinds haar 16de eerst als jobstudent en nu al zeven jaar volledig mee.”

Sabine bouwde de zaak verder uit, met ook belegde broodjes en burgers, maar ook altijd als traditionele frituur. “Ik heb het altijd met veel goesting en passie gedaan. Maar ik had al een tijdje laten uitschijnen dat ik het wel wou overlaten.”
Andere professionele uitdagingen
En dat was dus Delphine en Gregory ter ore gekomen. “Als collega-cafébazen kennen we elkaar uiteraard goed. We zagen deze uitdaging zitten. De frituur en bijhorende woning hier kunnen we kopen. Dat was belangrijk. Ons huis in Kooslkamp gaan we verkopen. Bedoeling is wel dat we het hier grondig gaan verbouwen, want nu woonde er hier ook niemand meer. We zullen de zaak een stuk groter maken. In eerste instantie zullen we ook een frituur blijven, maar we willen niet enkel aan het vernieuwd interieur onze touch geven. Ook op de kaart zullen wat andere zaken komen, zo denken we aan lunchgerechten, suggesties, thema-avonden…”
“We hopen in september 2026 de frituur onder een andere naam te kunnen openen, maar dat zal afhangen van hoe vlot de werken verlopen”
Delphine en Gregory
Sabine houdt de frituur nog open tot eind maart. “In principe geven we de sleutel op 1 april door. We zullen ook in maart wel nog uitgebreid afscheid nemen van onze klanten, daarna is het aan Delphine en Greg. Ik sta zelf open voor andere professionele uitdagingen. Ik zal wel eens meer in het café bij Filip te zien zijn. Maar ik heb nog niet echt iets voor ogen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik gewoon in dienstverband ga werken, ja zelfs in een frituur. En mochten ze me hier op termijn ook eens nodig hebben om bij te springen dan doe ik dat met alle plezier”, zegt Sabine.
Greg en Delphine blijven dus tot 1 april op post in café ‘t Hoekske pal in het centrum van Beveren en bereiden ook iets voor voor de klanten. “Maar we zullen hier niet meteen in de frituur van start gaan, er moeten heel wat werken gebeuren en daar zal wat tijd over gaan. We hopen eventueel in september 2026 de deuren te openen, maar het zal wat afhangen van de werken. We zullen nu ook bij onze zaak kunnen wonen, wat toch wel een groot verschil is. We zijn het al gewend om samen te werken, we kennen elkaars gevoeligheden”, lacht Delphine. “Maar we zien het dus volledig zitten. Bedoeling is dat we ook wel wat in de leer gaan bij andere frituren en ook Gregs broer Steve heeft een eigen horecazaak. We kennen ook veel mensen in het wereldje.”
Filip Vanhee op 1 januari al 34 patron van café Djings
Filip Vanhee zet ondertussen zijn café verder, op 1 januari 2026 zal het al 34 jaar zijn dat hij de patron is van café Djings. De frituur droeg dezelfde naam, maar krijgt straks een andere. “Dat lijkt ons logisch, café en frituur zijn niet verbonden met elkaar. Maar een naam hebben we nog niet. We zijn van plan om in ons café een suggestiebox te plaatsen, misschien doen we dan wel een poll op Facebook met enkele van die inzendingen. We zien wel”, zeggen Delphine en Gregory die er na Nieuwjaar na een hectische periode even op uit trekken.
In 2026 krijgt het leven van deze twee horecakoppels een andere wending. “We zijn blij het nieuws naar buiten te kunnen brengen, er deed van alles de ronde dat niet klopte. Ondertussen raken de klanten ook op de hoogte, de meeste reacties zijn ook positief.”
The post Delphine (43) en Greg (37) van café ‘t Hoekske nemen Frituur Djings over van Sabine (55): “We zullen verbouwen en er komt een andere naam” is provided by KW.be.
