Restaurant Barenzo in Westende nieuw lid van Culibel: “Blij met opname in gastronomische bijbel”

Restaurant Barenzo aan de Essex Scottishlaan 137 in Westende werd opgenomen als nieuw lid van de gerenommeerde culinaire vereniging Culibel. Te danken aan de bijzondere troeven dat uitbaters Benny Broucke en Steven Declercq en de recent ontvallen Kader Joncheere zaliger, de jongste jaren wisten op te bouwen. Gastvrijheid, gebruik van dagverse streekproducten, collegialiteit en culinaire verwenning van de klanten zijn hier de grote troeven.

“We zijn uiteraard bijzonder blij met deze erkenning. Bestuursleden van Culibel pakten op diverse momenten uit met steekproeven en kwamen uiteindelijk tot het besluit dat we een waardige partner zouden kunnen worden van deze culinaire vereniging met jaarlijkse informatiegids. We streven ernaar dat elke gast met een brede glimlach vertrekt en zich thuisvoelt in de gastvrijheid die wij bieden”, stellen de zaakvoerders Steven Declercq en Benny Broucke.

Hiermee komt Barenzo in het rijtje te staan van ruim dertig gereputeerde West-Vlaamse leden-huizen met daarbij La Cravache in Rekkem, ’t Oosthof in Snellegem, Salons Saint Germain in Diksmuide, De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede, de Gastro Academy De Scheve Fourchette in Voormezele en onder andere de buren uit Middelkerke met La Tulipe en Kapelle.

Mibrasa Grill

Barenzo straalt alvast alles uit wat een gezellig restaurant kenmerkt: fraai en warm interieur, ruim terras en een buitenbar die op warme dagen een hemel op aarde is. In de keuken is chef Benny een meester aan de Mibrasa-grill waar de beste vleessoorten en kraakverse vis tot heerlijke gerechten worden omgetoverd.

“We hopen tegen de paasvakantie onze nieuwe Barenzo te mogen voorstellen”

Liefhebbers van tapas en food to share zitten hier alvast op de goede plaats. Gek op vlees, dan wachten de Ierse Tomahawk steak of de Côte à l’os Sagyu je op, tenzij je uitkijkt naar de Osso Bucco van de Chef. Vis? Geen nood, de paling is een van de toppers. Liever iets exotischer? Dan is kip of lotte op zijn Thais of Griekse pasta, niet te versmaden. Als toetje wacht de huisgemaakte chocolademousse als topper, af te ronden met misschien een kolonel, een smaakvolle citroensorbet met wodka. Het is duidelijk, tafelen in Barenzo is niet alleen een maaltijd verorberen, maar tegelijk een belevenis.

Nieuwe aanblik

Na de wintermaanden pakken Steven Declercq en Benny Broucke de buitengevel en het tuinterras extra aan: “Het is de bedoeling dat we Barenzo een nieuw buitenkleedje aanmeten, met onder ander nieuw eigentijds en verfrissend logo. Momenteel werken we hard aan de diverse voorstellen die op tafel liggen. We durven hopen dat we tegen de paasvakantie onze nieuwe Barenzo mogen voorstellen.”

Het is duidelijk, restaurant Barenzo wil mee haar gastronomische stempel blijven drukken op het horeca-gebeuren in Westende. Het gloednieuwe lidmaatschap van Culibel straalt dit extra uit.

Barenzo, Essex Scotishlaan 137n 8434 Westende, www.barezno-westende.be, 0470 89 27 33Op maandag 26 januari pakt Culibel in de Salons Saint Germain in Diksmuide uit met haar jaarlijks banket met voorstelling van de gloednieuwe Culibelgids (met alleen maar gastronomische parels), aansluitend wedstrijd De Beste Terrine van België 2026. Deelnemen (150 euro per persoon) kan via inschrijving tot 10 januari. Meer info:  [email protected] – 0485 98 66 52.

The post Restaurant Barenzo in Westende nieuw lid van Culibel: “Blij met opname in gastronomische bijbel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe picknickzone in het Groen Lint in Gullegem: “Hier moet je zijn voor een picknick of een rustmoment”

In het Groen Lint, het pad dat de Heulebeek volgt, is ter hoogte van de Hoge Kouter een volledig vernieuwde picknickzone geopend in Gullegem. De plek, die uitkijkt op de poel en de meersen van de Heulebeekvallei, werd door Westtoer omgevormd tot een aantrekkelijke rust- en ontmoetingsplaats voor alle leeftijden.
The post Nieuwe picknickzone in het Groen Lint in

Lees meer »

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Remco duikt op in Ingelmunster, Marco Borsato is populair in De Panne en het klassement van de lappenmand: tot in 2026 (met of zonder Diederik Pattyn?)

Uitgezonderd enkele inhaalmatchen zit 2025 erop in het West-Vlaamse amateurvoetbal en dus kan het aftellen naar de feestdagen beginnen. De voorbije weken hebben we talloze initiatieven op de sociale media van onze clubs zien passeren, van een jeneverbar over de komst van Sinterklaas tot een familiehappening, allemaal om voor extra verbinding binnen de club te zorgen, om extra centen in

Lees meer »

Casino Foyer sluit af met feestelijk nieuwjaarsconcert met Patrick Hamilton en sopraan Christine Dalli: “Laat de muziek spreken én de emoties stromen”

Kursaal Oostende blikt met trots terug op een uitzonderlijke periode. Tijdens de renovatie van de grote concertzaal bood de Casino Foyer tussen maart 2025 en januari 2026 een warm en muzikaal onderdak aan artiesten én publiek. Wat begon als een tijdelijke pop-up oplossing, groeide uit tot een volwaardige concertlocatie waar intieme, hoogwaardige live belevingen centraal stonden.
The post Casino

Lees meer »

Limburgse logies starten kerstvakantie met recordbezetting van 55 procent

Limburgse logies gaan de kerstvakantie in met een bezettingsgraad van 55 procent, hoger dan bij de start van eerdere kerstvakanties. De provincie trekt vooral bezoekers die willen wandelen, shoppen of deelnemen aan winteractiviteiten. Ook evenementen zoals De Warmste Week geven het wintertoerisme een extra boost, blijkt uit een bevraging van Visit Limburg.

Lees meer »

Ereschepen Noë Bonte (94) overleden: “We moesten vader vaak missen door zijn vele vrijwillige engagementen”

Ereschepen Noë Bonte overleed rustig in woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat in Lendelede. Hij was 94 jaar. Noë was gemeenteraadslid en schepen voor CD&V en ook nog voorzitter van Intercommunale Ivio. “Onze vader was vooral iemand die veel socioculturele engagementen had in en buiten Lendelede”, zegt zoon Johan.
The post Ereschepen Noë Bonte (94) overleden: “We moesten vader vaak

Lees meer »