Frituur ’t Oud Station verhuist naar nieuwe locatie: “We mikken op nog snellere bediening”

Thomas Vandaele en Sara Bruggeman van frituur ’t Oud Station in Staden nemen op woensdag 17 december hun intrek in een gloednieuwe frituur op enkele tientallen meter van hun huidige locatie. “We voelden dat er daar mogelijkheden zijn om verder te groeien”, aldus de uitbaters.

Thomas Vandaele (36) en Sara Bruggeman (33) namen begin september 2021 ’t Oud Station over van Chantal Declercq en wijlen Johny Despierre. ’t Oud Station opende de deuren in 1983 en verhuist nu naar een nieuw opgetrokken houten constructie naast het voormalige stationsgebouw.

“Onze zaak is nog altijd aan het groeien en we voelden dat er op de nieuwe locatie mogelijkheden waren om verder te groeien”, legt Thomas uit. “We mikken in de eerste plaats op een nog snellere bediening.” “Nu werken we maar met één lijn waar bestellingen verwerkt worden van zowel mensen die hun frietjes in de frituur opeten, van de klanten die komen afhalen en voor de leveringen aan huis”, pikt Sara in. “Met twee lijnen moeten we de bestellingen nog vlotter kunnen afwerken zodat we wachtrijen in de frituur kunnen vermijden of inperken.”
“Met de leveringen aan huis zijn we vorig jaar gestart”, gaat Thomas verder. “We doen dit puur voor de service. Een service die door onze klanten overigens heel hard wordt geapprecieerd. Leveringen aan huis gebeuren immers heel vaak niet uit gemakzucht. Zo zijn er oudere klanten die niet zo makkelijk meer tot bij ons geraken of klanten die ziek zijn en toch van een frietje willen genieten.”

Meer werkruimte

“In onze nieuwe locatie is er veel meer werkruimte zodat we er zonder problemen met twee lijnen kunnen werken”, stelt Sara. “Daarnaast is er ook meer zitruimte. In vergelijking met de oude locatie hebben we vier extra zitplaatsen. We zouden zelfs meer mensen kunnen plaatsen, maar we willen de klanten niet dicht opeengepakt bij elkaar laten zitten. Achteraan en aan de zijkant van het gebouw is er een terras voorzien met zicht op het Dermautpark, dat plaats biedt aan 60 tot 70 man.”

“We beperken ons tot de klassieke frituurgerechten”

De grond waar de nieuwe locatie zich bevindt is eigendom van de gemeente. “We kregen van de gemeente een recht van opstal voor 40 jaar”, weet Thomas. “De vader van Sara is schrijnwerker en bouwde er een houten constructie die warmte en gezelligheid uitstraalt. Het was de gemeente die ons vroeg om een passend ontwerp in houtstructuur te voorzien die mooi aansluit met het stationsgebouw. Het gebouw vormt één geheel met de straat en is mooi en sober. We wilden dan ook een sober gebouw dat uitstraalt dat de frituur toegankelijk is voor iedereen.”

Geen eethuis

“We blijven ook een frituur en gaan geen eethuis worden”, legt Sara uit. “Tijdens de zomermaanden bieden we wel slaatjes aan, maar anders beperken we ons tot de klassieke frituurgerechten zoals balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en stoofvlees.” Thomas en Sara runnen de frituur met zijn twee en met de hulp van hun vaste kracht Shauni. “In het weekend bestaat ons team uit vijf man”, aldus Thomas. “Maar daar zijn de mensen nog niet bij gerekend die de leveringen aan huis brengen. We overwegen om ons team nog verder uit te breiden, maar dat staat nog niet vast.” “Overigens bevindt de nieuwe locatie zich echt op de plaats waar het vroegere stationsgebouw zich bevond”, stipt Sara aan. “Het gebouw naast onze nieuwe frituur blijkt immers niet het stationsgebouw te zijn geweest, maar een pakruimte die bij het station hoorde. De nieuwbouw bevindt zich boven de kelder van het vroegere stationsgebouw. De naam ’t Oud Station is nu dus nog meer van toepassing.”

’t Oud Station 2.0 opent op woensdag 17 december. “We bieden die dag ook een glaasje aan”, legt Sara uit. “Verder hebben we ter gelegenheid van de opening ook een bon verspreid in Groot-Staden die in de frituur kan ingeruild worden voor een draagtas en dat zolang de voorraad strekt.” (CB)

Frituur ’t Oud Station in de De Carninstraat is op maandag open van 17.30 tot 21.30 uur, op woensdag en donderdag van 11.30 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 21.30 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 14 uur en van 17.30 tot 22 uur.

The post Frituur ’t Oud Station verhuist naar nieuwe locatie: “We mikken op nog snellere bediening” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hartverwarmend initiatief van Kortrijkse ondernemers: “Solidariteit is duidelijk geen loos begrip in Kortrijk”

Op zondag 20 december organiseren de cafés Vesper en De Vagant in de Voorstraat in Kortrijk De Warmste Kabanne, een initiatief waarbij meer dan 200 cadeaus worden verloot met de Warmste Tombola. “Bijna 120 handelaars doen mee, wat begon als een bescheiden initiatief is de laatste dagen ontploft. Met een paar 100 waardevolle prijzen als gevolg”, zeggen Niels Mouton en

Lees meer »

Niet gedreven door liefdesverdriet maar door “krenking”: experts schetsen onheilspellend beeld van Van Heucke

Op het assisenproces tegen Peter Van Heucke passeerden vandaag de psychiater en de psycholoog. Hun oordeel was niet mals. De beschuldigde, die terechtstaat voor de moord op de zoon (19) van zijn ex, de poging tot moord op twee andere gezinsleden en verkrachting en gijzeling van de vrouw zelf, is volgens de deskundigen niet krankzinnig, maar wel gevaarlijk egocentrisch. “Hij

Lees meer »

Moordenaar en ex-vriend van Veronique Nobus (36) blijft langer in cel

Jurgen M. blijft twee maanden langer aangehouden op verdenking van moord. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdag beslist. Veronique Nobus kreeg meer dan tweehonderd steek- en snijwonden bij een fatale confrontatie met haar ex-partner.
The post Moordenaar en ex-vriend van Veronique Nobus (36) blijft langer in cel appeared first on KW.be.

Lees meer »