Verwenkoffie, Brusselse wafel of een reuzenpannenkoek? Dan is Caramello the place to be in Wevelgem. Niet voor lang meer, echter, want de bekende tearoom in de Kortrijkstraat staat te koop. “Ik wil een eventuele overnemer gerust het geheime recept van de pannenkoeken geven.”
Achter de gevel waaraan het metersgrote publiciteitsdoek van Caramello hangt, geurt het zelfs op een sluitingsdag naar gezelligheid. Daarvoor zorgt Christine Vanhalst (60) nu al twintig jaar. Een dampende koffie, een zoete pannenkoek of een spaghetti bolognaise, wie wil genieten weet dat hij in de Kortrijkstraat 6 in Wevelgem aan het juiste adres is.
Smaak te pakken
Dat Christine in de horeca haar heil ging zoeken, stond allerminst in de sterren geschreven. Ze startte haar carrière als boekhoudster. “Maar ik werkte in de weekends wel al in de horeca, daar kreeg ik de smaak te pakken”, vertelt de bakster, die met haar man in Wervik woont. “Maar het is ook van thuis uit meegegeven. Mijn mama bakte ook voortdurend taarten en pannenkoeken.”
Het recept van die pannenkoeken van moeder Greta is nog altijd het recept dat ook Christine gebruikt voor haar reuzenpannenkoeken. “Ze komen zelfs van aan de zee tot hier om ze te proeven, dat is toch zot”, zegt ze glunderend. Maar eigenlijk verkocht alles er goed. “We maken alles hier vers, dat vind ik belangrijk.”
Al van de start scoort het koffie- en eethuis. Al was er in het begin wat twijfel. “We waren al een tijdje op zoek naar een pand in Wevelgem, tot we op deze verloederde, voormalige pitazaak stootten. Tot onze verbazing zagen we dat er nog geen enkele tearoom was in de buurt. Zouden ze wel koffie drinken in Wevelgem?, vroegen we ons af.”
“Voor mij was het een must om onder de klanten te kunnen staan. Mij opsluiten in een keukentje? Dat wilde ik niet”
Christine Vanhalst
Dat bleek al snel. “We zaten meteen bomvol”, zo herinnert Christine zich. Al liep die eerste dag niet helemaal van een leien dakje. “Omdat de elektriciteit uitviel. We dachten eerst dat het aan ons scheelde, maar het bleek om een algemene panne te gaan.”
In die twintig jaar zijn heel wat klanten gekomen en gegaan. Mede dankzij de open keuken zijn heel wat van die klanten vrienden geworden. “Voor mij was het een must om onder de klanten te kunnen staan. Mij opsluiten in een keukentje? Dat wilde ik niet”, vertelt ze. “Heel wat klanten heb ik hun leven van nabij gevolgd. Sommigen kwamen als kind en komen nu zelf met hun kinderen.”
Nu komt er echter een einde aan dat verhaal. Na twintig jaar besluit Christine om haar zaak te verkopen en aan haar pensioen te beginnen. “Met gemengde gevoelens. Mijn man is al vier jaar met pensioen, dus is het ook tijd om te genieten. We hebben keihard gewerkt, met plezier, maar stoppen doen we op een hoogtepunt.”
Het einde van Caramello? Dat hoeft niet per se. Christine wil de zaak – en haar kennis – graag overlaten. “Wie het pand koopt, kan van vandaag op morgen starten, alles staat klaar. De locatie is ideaal, met ruime parking achteraan én een zonneterras. En ja, ik wil de eventuele overnemers zeker het geheime recept van mijn mama geven”, vertelt ze geëmotioneerd. “Stiekem hopen we hier nog terug te kunnen keren, maar dan eens om zelf de voetjes onder tafel te schuiven.”
The post Christine (60) zet na twintig jaar bekende zaak Caramello te koop: “Met gemengde gevoelens” is provided by KW.be.
