Nieuwe leskeuken in restaurant Tête Pressée

Hogeschool VIVES opent een gloednieuwe extra leskeuken in het voormalige Brugse restaurant Tête Pressée, dat voortaan volop dienstdoet als opleidings- en praktijkrestaurant voor studenten Culinary Arts binnen het Flanders Culinary Arts Centre (FCAC). De uitbreiding speelt in op de sterke groei van de opleiding, want met meer dan 180 studenten, afkomstig uit meer dan dertig landen, groeit de opleiding Culinary Arts jaar na jaar. Om die groei op te vangen en studenten een authentieke leeromgeving te blijven bieden, was de uitbreiding noodzakelijk. Met de opening van deze nieuwe accommodatie in Tête Pressée bevestigt VIVES haar unieke rol in hoger culinair onderwijs. (PDC/foto PDC)

The post Nieuwe leskeuken in restaurant Tête Pressée is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beroepsfederatie waarschuwt begrafenisondernemers voor vrouw die al meer dan 10 keer vals overlijden in Stabroek meldt

Funebra, de beroepsfederatie van begrafenisondernemers, waarschuwt voor een vrouw die al meer dan 10 begrafenisondernemers heeft opgebeld voor een vals overlijden. De begrafenisondernemers krijgen de melding dat de dochter van het gezin – een veertiger – is overleden, maar daar aangekomen blijkt de vrouw nog springlevend te zijn. Het gezin diende al klacht in, en de politie bevestigt dat er

Lees meer »

Laureaten tonen hun kunnen

Naar goede gewoonte telt de Geelse Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama en Dans tal van laureaten die staan te popelen om aan het publiek te laten zien en horen wat ze de voorbije jaren hebben opgestoken.

Lees meer »

Stéphanie opent Trimsalon Miauwkes & Woefkes op nieuwe locatie: “Honden en katten elk in aparte ruimte”

In 2021 opende Stéphanie De Pré een trimsalon voor katten. Al snel kwamen ook honden erbij en ontstond ‘Trimsalon Miauwkes & Woefkes’, eerst gevestigd in het huurpand van de vroegere Garage Westland langs de Poperingseweg. Met de aankoop en verbouwing van de vroegere kruidenierswinkel van Nicole Lemiengre in het centrum van Vlamertinge zet ze nu een grote stap vooruit.

Lees meer »

WZC Sint-Elisabeth reageert op verhoogd toezicht: “Veiligheid en welzijn kwamen nooit in gedrang”

Het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel heeft dinsdag voor het eerst publiek gereageerd op de berichtgeving over het verhoogd toezicht dat het Departement Zorg eind oktober oplegde. In een uitgebreide verklaring via sociale media benadrukt de voorziening dat de maatregel voor hen “een donderslag bij heldere hemel” was, maar dat een groot deel van de vastgestelde tekortkomingen ondertussen al is aangepakt.

Lees meer »

Recordprijs van 25,61 euro voor een kilo biefstuk in de supermarkt en tegen eindejaar wordt rundvlees nóg duurder

Wie stiekem het eindejaarsmenu al aan het samenstellen is en zijn gasten graag wil verwennen met een stevige chateaubriand of stoofvlees van Belgisch witblauw, houdt best rekening met een stevig prijskaartje. De prijs van rundvlees is sinds begin dit jaar explosief gestegen en zal rond de feestdagen nóg hoger liggen. Hoe komt dat? En wordt onze biefstuk ooit weer goedkoper?

Lees meer »

Hoofd van Amerikaanse rampenbestrijdingsdienst FEMA stapt op na aanhoudende interne spanningen en politieke druk

De Amerikaanse rampenbestrijdingsdienst FEMA komt opnieuw in woelig vaarwater. David Richardson, sinds mei waarnemend administrateur van de federale noodhulporganisatie, heeft maandag zijn ontslag ingediend. Zijn vertrek volgt na zes maanden van interne spanningen en politieke druk, terwijl president Donald Trump herhaaldelijk heeft verklaard dat hij de dienst wil afschaffen.

Lees meer »

RECENSIE. ‘Night light’ van White Lies: Goed in grote gebaren

De vloek van een eerste album dat diep kerfde in de zielen van jonge luisteraars, hangt al zestien jaar over White Lies. Nee: de Britten haalden nooit meer het niveau van het donkere postpunkalbum To lose my life, én het was zoeken om even relevant te blijven. Maar hun zevende album Night Light brengt het drietal weer aardig in de

Lees meer »