Gastronomisch restaurant krijgt opnieuw mooie score in gerenommeerde gids
Restaurant Het Bourgondisch Kruis uit Kuurne behaalde opnieuw een score van 14 op 20 in de Gault&Millau Belux Gids 2026. Chef David Demey (53) en gastvrouw Kathleen Hostens (55) tonen zich bijzonder trots met de hernieuwde erkenning.
Het gastronomisch restaurant Bourgondisch Kruis, gelegen aan de Brugsesteenweg 400, staat al 25 jaar onafgebroken in de Gault&Millau gids. Gault&Millau omschrijft de zaak als verzorgd, klassiek en stijlvol ingericht, met als sterke troeven een uitstekende businesslunch en zorgvuldig opgebouwde menu’s. Vooral het vakmanschap van chef David, die seizoensproducten gebruikt om smaak en kwaliteit op te tillen, wordt geprezen. Ook de verzorgde borden en de vlekkeloze service van gastvrouw Kathleen worden expliciet vermeld.
“Met zo’n score kan je alleen maar heel tevreden zijn”, vertelt David, die zijn opleiding volgde aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. “Ik sta elke dag met evenveel passie achter het fornuis. Creativiteit is voor mij essentieel: om de vijf à zes weken pas ik onze menu’s aan. Zo kunnen klanten regelmatig nieuwe gerechten ontdekken en blijft onze kaart levend. Ons restaurant moet vooral een plek zijn waar gastronomie en gezelligheid elkaar ontmoeten. We willen dat elke gast hier een beleving ervaart.”
Ook Kathleen is opgeleid in het vak. Zij ging naar de Hotelschool RHIZO in Kortrijk met als specialisatie om gastvrouw te kunnen zijn in de zaal. Haar droom was dan ook om mensen te ontvangen en te verwennen. Het was dan ook de liefde en passie voor het culinaire die hen samen bracht.
“We merken duidelijk dat deze erkenning nieuwe klanten aantrekt, vaak zelfs van ver buiten Kuurne”
David Demey
Dat hun restaurant het enige in Kuurne is dat in de gids voorkomt, maakt hen extra trots. “We merken duidelijk dat deze erkenning nieuwe klanten aantrekt, vaak zelfs van ver buiten Kuurne. Zo’n vermelding geeft je zaak een echte boost”, zegt David.
“Sommige van onze klanten komen hier trouwens al meer dan 25 jaar. We hebben altijd bewust gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Liever iets minder couverts en tevreden gasten, dan een overvolle zaak en verlies aan aandacht.”
Info: www.het-bourgondisch-kruis.be of op hun Facebookpagina.
The post “Zo’n vermelding geeft je zaak een echte boost”: Het Bourgondisch Kruis uit Kuurne behoudt score van 14 op 20 in Gault&Millau Belux Gids 2026 is provided by KW.be.
