Uit de nieuwe Gault&Millau-gids blijkt eens te meer de sterke culinaire reputatie van Knokke-Heist. De badplaats telt maar liefst 40 vermeldingen. Daarvan zijn er zes zaken nieuw in de gids, waaronder Studio MCCC en Café de Paris. Opmerkelijk is wel de daling van 14,5 naar 13,5 voor La Rigue.
Knokke-Heist werd rijkelijk met vermeldingen beloond in de nieuwe gids van Gault&Millau die maandagavond in Brussels Expo werd voorgesteld. Knokke-Heist krijgt maar liefst 40 vermeldingen, dus voor scores vanaf 12/20. Daarmee is het de stad/gemeente met de vierde meest vermeldingen. “In verhouding tot het aantal inwoners steken we hiermee zelfs de grootsteden als Brussel, Antwerpen en Gent voorbij”, klinkt het bij het gemeentebestuur.
“In verhouding met het aantal inwoners steken we zelfs de grootsteden voorbij”
Gemeentebestuur Knokke-Heist
Bartholomeus (18), Cuines33 (17) en Sel Gris (17) behouden hun hoge scores en zijn zo ook nationale toppers. Bij de Knokke-Heistse vermeldingen zijn zes nieuwkomers, met daarbij het klassieke Franse eethuis Café de Paris (12,5), het trendy Eyecandy (12,5), het Italiaanse Studio MCCC (12), het steeds bruisende La Sapinière (12), het familiale visrestaurant Old Fisher (12) en het Italiaans geïnspireerde L’abbiocco; aan de voet van de Heldentorens. Zaakvoerder Bart Claessens van Studio MCCC is alvast heel tevreden met de erkenning. “Ik heb eerst 25 jaar een cateringbedrijf gerund, dat ik verkocht heb, en ben nog maar ruim anderhalf jaar geleden gestart met Studio MCCC”, zegt Bart. “Er is bij mij altijd een grote liefde geweest voor de Italiaanse keuken”, klinkt het.
Exit Peter Goossens
Bij de stijgers vinden we Caillou (15,5), Resto Jett (15), Bablut (13,5), Constantin (13) en DeLy’s (12,5). Opmerkelijk is de daling voor La Rigue, dat bij de vorige editie nog binnen kwam met 14,5 maar het nu met 13,5 moet doen. Zou het vertrek van Peter Goossens als keukenchef er toch iets mee te maken hebben? Manager Yannick Bouts is karig met commentaar. “Wij hebben onze feedback al gegeven aan Gault&Millau. Ik kan alleen maar zeggen dat het concept ongewijzigd is gebleven ten opzichte van vorig jaar”, besluit Bouts. (PDV)
The post Nieuwe Gault&Millau-gids: Knokke-Heist is vierde belangrijkste ‘gastropool’ is provided by KW.be.
