Jonathan Deblieck (30) en zijn vriendin Morticia Delombaerde (30) openden maandagmiddag, in het pand langs de Blommestraat in Rumbeke waar tot voor kort frituur Mood gevestigd was, de deuren van Frietje Stek. “Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn vader en broer die vlakbij ook een frituur hebben.”
De familie Deblieck uit Izegem is een familie van frituristen. Vader Jerry opende twee weken geleden de deuren van frituur De Zilverberg langs de Meensesteenweg in Roeselare, oudste zoon Jovanni runt frituur ’t Hoekske langs de Rijksweg in Izegem. Een tweede zoon, Jonathan, verwelkomde maandagmiddag samen met zijn vriendin Morticia de eerste klanten in frituur Frietje Stek langs de Blommestraat in Rumbeke. “Het kriebelde om in de voetsporen van mijn broer en vader te treden”, zegt Jonathan.
“Met de tips van mijn broer en vader op zak kijken we ernaar uit om hier een mooi frituurverhaal te schrijven”
Jonathan Deblieck
Friturist
Hij deed de voorbije jaren ervaring op binnen de frituurwereld. “Ik hielp met pa in de toenmalige frituur in Zwevezele en sprong ook in waar nodig bij mijn broer in Izegem. De voorbije jaren werkte ik binnen de alarm-en cameratechniekensector, maar samen met mijn vriendin vonden we het nu het ideale moment om een eigen zaak te starten.” Terwijl De Zilverberg en ’t Hoekske langs drukke wegen liggen, bevindt Frietje Stek zich in een wijk. “Dat familiale sprak ons net het meest aan toen we hier deze zomer kwamen kijken.”
Typische frituur
De frituur in de Blommestraat, op wandelafstand van het Sterrebos, heette de voorbije jaren Mood. “Maar om duidelijk te maken dat er nieuwe uitbaters zijn, doopten we onze zaak om tot Frietje Stek.” Een vijftigtal gasten kan er in de eetruimte en de aangebouwde veranda plaatsnemen. “We zijn een typische frituur waar men ook kan smullen van tal van gerechtjes. Vol-au-vent, hutsepot… Ook de balletjes in tomatensaus zijn superlekker.”
De frituur van Jonathan en Morticia is telkens open van donderdagavond tot en met dinsdagavond. Woensdag en donderdagmiddag is Frietje Stek gesloten. “Met de tips van mijn broer en vader op zak kijken we ernaar uit om hier een mooi frituurverhaal te schrijven.” (BF)
The post Jonathan Deblieck opent een frituur: “Het kriebelde om in de voetsporen van mijn vader en broer te treden” is provided by KW.be.
