Restaurant LiJo scoort meteen 14 op 20 in Gault&Millau: “Dat geeft een geweldige boost”

Restaurant LiJo is nog geen jaar open, maar chef Jochen Provoost (38) en gastvrouw Lien Van Basselaere (39) staan al meteen in de Gault&Millau-gids met een knappe 14 op 20. “We gaan gewoon ons best blijven doen.” 

Meer krantenkoppen in België

Van foodtruck tot restaurant, Bart Vanneste maakt zijn droom waar: “Gemoedelijk eten zonder haast”

Bart Vanneste (34) uit Wevelgem is het gezicht achter ‘Bistro Barrie’, de nieuwe plek waar gezelligheid en koken met vuur samenkomen. Wat begon tijdens de coronaperiode met een foodtruck, groeide in vijf jaar uit tot een succesvol cateringbedrijf vol passie voor vuur en smaak. “Met ‘Bistro Barrie’ wil ik nu een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt”, zegt hij.<br

Lees meer »

Actrice Ingrid De Vos (71) wordt na 49 jaar uit huis gezet: “De manier waarop is jammer, maar ik weiger me een slachtoffer te voelen”

Actrice en documentairemaakster Ingrid De Vos (70) moet haar huis verlaten. Woensdag stond er een deurwaarder aan haar deur in Ruiselede en werd haar inboedel in een vrachtwagen geladen. Ze woonde er 49 jaar. Ze dacht altijd dat ze er haar hele leven zou kunnen blijven, maar de eigenaar heeft andere plannen. “De manier waarop alles is gebeurd, valt te

Lees meer »

Hoe een gewaagd Amerikaans plan om de Venezolaanse president Maduro via zijn eigen piloot te ontvoeren mislukte

Een opmerkelijke poging van de Verenigde Staten om de Venezolaanse president Nicolas Maduro in handen te krijgen, is op niets uitgedraaid. Volgens het persagentschap AP probeerde een medewerker van de Amerikaanse ambassade in de Dominicaanse Republiek vorig jaar Maduro’s persoonlijke piloot om te kopen, met als doel de president ongemerkt naar de VS te vliegen om daar vervolgd te worden.

Lees meer »

OPINIE – In tijden van oorlog en miserie is lekker eten een smakelijke afleiding

Iedereen die mij kent, weet dat ik een grote foodie ben. Nieuwe eetplekjes uittesten, kookboeken verzamelen als sport en zelf urenlang in de keuken vertoeven: daar leef ik voor. Achteraf gezien stond het ook in de sterren geschreven.Ik was twaalf toen het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ op televisie verscheen, en ik was meteen verkocht. …
The post OPINIE

Lees meer »

Matthijs Van Den Eynde wil na moeizame seizoensstart met Waregem vertrouwen tanken tegen Avanti: “Met wat meer ritme komt het goed”

Matthijs Van Den Eynde kent met G&V Breakpoint Waregem een moeilijke seizoensstart. Met 1 op 6 bengelt de ploeg onderaan het klassement en staat ze voor een cruciale wedstrijd om opnieuw aansluiting te vinden bij het peloton. Vrijdagavond wacht een derby tegen Avanti Brugge, gevolgd door een galawedstrijd op zondagavond tegen eersteklasser Kortrijk Spurs.

Lees meer »