De brasserie bestaat al 27 jaar en stond al talloze keren vermeld in Gault&Millau, maar nu pas komt de échte kers op de taart. De Kruidenmolen is officieel de ‘Brasserie van het Jaar’. “We weten als geen ander hoe hard het is om in de horecasector iets te bereiken”, zegt chef-kok Stijn Bauwens, die samen met echtgenote Veerle Quintens de zaak runt.
Peter Goossens schoof er al aan tafel en ook Filip Claeys van De Jonkman was verknocht aan de garnaalkroketten. Die befaamde kroketten zijn ondertussen een échte delicatesse geworden en zelfs Njam! kwam met een cameraploeg over de vloer om de bereiding van a tot z te volgen.
De brasserie bestaat al 27 jaar en staat al heel wat jaren in de culinaire gids, maar de bekroning van ‘Brasserie van het Jaar’ komt er nu voor het eerst. “We hebben hier altijd op gehoopt, ja”, reageert Stijn Bauwens. “We koken niet zomaar in functie van de gids, maar hadden wel altijd een mooie score.”
Vermoeden
Stijn en zijn vrouw Veerle begonnen al een vermoeden te krijgen. “Twee weken geleden kwamen ze hier plots filmen”, reageert de chef-kok. “We mochten alleen niet weten waarom. Toen hebben we besloten om maandag de deuren van de zaak toch te sluiten en wél eens af te zakken naar de prijsuitreiking. Dat laten we normaal aan ons voorbij gaan.”
“Ik serveer een keuken die ik zelf ook graag eet, met een soort eigen twist eraan”
Stijn Bauwens
Chef-kok
En het buikgevoel van Stijn klopte: maandagmiddag werd De Kruidenmolen officieel bekroond tot ‘Brasserie van het Jaar’. “Dat is een mooie bekroning. We weten als geen ander hoe hard het is om in de horecasector iets te bereiken. We werken veel uren, maar zijn nu héél dankbaar en blij. Dit neemt niemand ons meer af.”
Seizoensgebonden keuken
Stijn werkt in de keuken vooral met verse en smaakvolle producten. “Bij ons zal je geen kaviaar terugvinden op de menukaart”, reageert Stijn. “We werken met producten die écht veel smaak hebben. Een goede boter, goede olijfolie en een goed stuk vlees… daar focussen we ons op.”
De chef-kok werkt ook strikt volgens het seizoen. “Dat is ook de reden dat je hier zeven maanden per jaar geen tomaat zal eten. Ik serveer een keuken die ik zelf ook graag eet, met een soort eigen twist eraan.”
De keuken in combinatie met de prachtige setting in de polders van Klemskerke, deelgemeente van De Haan, maken het plaatje compleet.
The post De Kruidenmolen is ‘Brasserie van het Jaar’: “Hier hebben we altijd op gehoopt” is provided by KW.be.
