Drie jaar geleden begon Glenn Ampe met de verkoop van Pic’on Boire Vin Blanc. Sinds januari 2025 veranderde zijn leven grondig, want vanaf dan begon hij te werken als zelfstandige in zijn eigen bedrijf VUUR in de Oostrozebekestraat 287-002 in Ingelmunster, waar vroeger Noël Vlaminck zijn zaak had. Daar verkoop Glenn zijn eigen barbecues en houdt hij ook workshops in het barbecueën.
Glenn Ampe (46) woont nog maar twee jaar in de Rozestraat, nadat hij – samen met zijn gezin – 12 jaar in de Hilaire Depraeterestraat woonde. Hij is getrouwd met Ann Tanghe en de papa van Emily en Emma. Hij werkte als bediende bij Charcoal Cooking Benelux in Kuurne. Sinds januari 2025 is hij zelfstandige met de firma VUUR, met specialisaties houtskool, pellets en Hellfire-barbecues. Hij is ook bekend als dé man van de zelfgemaakte Picon, die hij onder de naam Pic’on Boire Vin Blanc verkoopt in diverse zaken.
“Vroeger hadden we de horecazaak Sherry’s Pub in de Westlaan in Roeselare, waar mijn eigen recept van Picon al gekend was”, steekt Glenn Ampe van wal. “We stopten met deze zaak en ik stapte uit de horeca. Ik kon het echter niet laten en werkte vervolgens bij Gusteaux, waar ook mijn Picon werd verkocht.”
Picon in flessen
“Mijn eigen Picon bleef mij achtervolgen. Ik besloot die in productie te brengen. Niét in flessen, wel in kartonnen boxen van 3 liter. Maar op vraag van de klant is mijn Picon nu wél in flessen te verkrijgen. In een box kunnen de mensen Picon niet proeven. Als ze iets niet kunnen proeven of zien, dan betalen ze geen 50 euro voor zo’n box. Kopen ze één fles aan en proeven ze dus mijn Picon, dan schakelen ze nadien wél over op een box, omdat die goedkoper zijn. Voor mijn Picon werk ik met diverse verdeelpunten.”
Volledig nieuw
Glenn blijft Picon verkopen, maar focust zich nu vooral op houtskool, pellets én barbecues. “Onze pellets verkopen heel goed. We verkopen ze zelfs online en leveren ze aan huis. Als groothandel in houtskool lever ik aan winkels, restaurants en de grote winkelketen Sligro in Nederland, die de Metro in Wevelgem overnam. Ook particulieren kunnen hier houtskool aankopen, maar dat moet gebeuren op afspraak”, zegt Glenn in zijn zaak, waar nu ook gloednieuwe barbecuestellen staan.
“Wat er zo speciaal is aan mijn concept? Mijn barbecue toont én is veel stoerder dan andere barbecues”
“Dat is mijn concept, waarmee ik aanvullend begon op de verkoop van houtskool. De Hellfire is een volledig nieuwe barbecue met een open grill, die in onze gemeente wordt gemaakt. Het is een heel stoere barbecue met en staaf erin waaraan je potjes kan ophangen om warm te houden. Je kan ze ook aan de buitenkant zetten. We hebben twee soorten: één van 90 cm en één van 1m50. Voorin staat de naam Hellfire gegraveerd, maar je kan evengoed Ampe erop plaatsen, waardoor je over een gepersonaliseerde barbecue kan beschikken. Wat er zo speciaal is aan mijn eigen concept? Mijn barbecue toont én is ook veel stoerder, dan andere barbecues. Het midden van de barbecue kan je zelfs gebruiken als een vuurschaal. Tijdens de jongste braderie kreeg ik veel toffe reacties dat het heel mooie barbecues in gietijzer zijn. Sommige spraken ervan één aan te kopen. Dat is heel vriendelijk, maar eerst betalen én pas dan zijn ze verkocht”, glimlacht Glenn. “De prijs bedraagt 1.950 euro voor de vierkante barbecue, 2.490 euro voor de ronde barbecue, inclusief potjes, pannetjes, 50 kg houtskool en een gratis workshop. Dat is toch wel een heel mooi pakketje.”
Workshop
Is Glenn niet laat met het promoten van zijn nieuwe barbecues? De zomer is immers voorbij. “Barbecueën is iets voor zowel de zomer als de winter. Winters grillen, heet dat nu”, glimlacht hij “Ik kreeg ook al de vraag van een handelaar, die mijn barbecues zou willen verdelen. Op die manier trekken we misschien naar onze horecapunten – zoals Horeca Total – en zetten we zo’n barbecues in de winkels. Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Binnenkort geven we hier ter plaatse onze eerste workshop. Het wordt een onderonsje onder vrienden om alles eens grondig uit te testen in aanwezigheid van een bekende barbecue-chef.”
Info: www.pelletpromo.be.
The post Na Pic’on Boire Vin Blanc verkoopt Glenn (46) nu eigen VUUR-barbecues: “Met vuurschaal in het midden” is provided by KW.be.