Er waait een nieuwe wind door de Kuurnse horeca-wereld. Met Yves Cooreman (40) krijgt het Bockor Café vers bloed achter de tapkranen. De ondernemer wil het gevoel van weleer terug naar de Ezelsgemeente brengen. “Een bruine kroeg, waar mensen graag naartoe komen? Dat is het uiteindelijke doel!”
Van dakpannen naar bierglazen? Het is de stap die Yves zonder aarzelen nam. De man, in een vorig leven actief als dakwerker, zocht al geruime tijd naar een uitdaging in de horeca. “Ik ben erin opgegroeid want mijn mama werkte in die wereld”, lacht de ondernemer. “Het was dus voor mij al lang duidelijk dat ik hierin verder zou bloeien. Alleen was het altijd die zoektocht naar het geschikte pand, die voor de uitdaging wist te zorgen. Ik was erg specifiek op zoek naar een ruime plaats met een aparte zaal. Ongeveer 3 jaar geleden schreef ik verschillende brouwers aan, die me van tijd tot tijd een nieuwe plaats toonden. De klik was er nooit, totdat ik in Kuurne terechtkwam.”
Centrale ligging
Voor Yves was het liefde op het eerste gezicht, een liefde die zich erg snel wist te concretiseren. “De plaats is gewoon perfect. Hier is ruimte en dan heb je ook nog de centrale ligging. Het was niet echt een doordenker om hier te beginnen. Bockor Café Kuurne had de naam een avond- en nachtcafé te zijn. Dat is misschien wel de grootste verandering die ik wil doorvoeren. Dit moet terug een volkscafé worden, een plaats waar mensen overdag hun pintje kunnen komen drinken.”
Aan de kaart zal nu nog niet intensief worden gesleuteld, al heeft Yves nog enkele verrassingen in zijn mouw zitten. “Kiezen, selecteren en knopen doorhakken! We willen een kaart aanbieden waar ook verschillende hapjes op te vinden zijn. Maar het moet allemaal mooi afgewerkt worden, want onze klanten verdienen enkel het beste op dat gebied. Dus nu zijn we nog verschillende pistes aan het bewandelen en van zodra dat definitief is, worden ze ook aangeboden. Wat er zeker al op te vinden zijn? Een ‘bal in de jus’! Het is zo een typische Nederlandse snack waar ik verliefd op ben geworden. Ik zal dus als eerste Belg een Nederlandse traditie naar Kuurne brengen. Meestal is het omgekeerd maar waarom niet?”
Marktdag
Bockor Café Kuurne blijft gevestigd op Marktplein 20. “We zijn alle dagen open van 09:30 uur tot 22 uur en op woensdag openen we zelfs om 8 uur. Dan is het marktdag en dus willen we ook al beschikbaar zijn voor de bezoekers. We hebben nu nog geen sluitingsdag, al zal die er vanaf januari wel komen. Helaas weet ik nog niet welke dag dat zal worden, maar dat zal op tijd en stond wel duidelijk worden gemaakt.”
The post Dakwerker Yves (40) is de nieuwe man achter de tapkranen in Bockor Café in Kuurne: “Een bruine kroeg van maken” is provided by KW.be.