Timo Blancke opent volgende week vrijdag 17 oktober de deur van Maison Blancke. Dat doet hij op de plek langs de Pastoor Slossestraat in Rumbeke waar tot voor kort Slagerij Bart was. “Het concept blijft grotendeels hetzelfde. We zetten volop in op ambachtelijke en verse producten”, zegt de 21-jarige Meulebekenaar die al van jongs af aan droomt van een eigen slagerij.
Hoewel Timo Blancke pas 21 jaar oud is, weet hij al van lang wat hij wil. “Een eigen slagerij waar we alles zelf maken. Dat ambachtelijke vind ik echt fantastisch”, vertelt de jongeman. Hij volgde een opleiding in Ter Groene Poorte en schoolde zich tijdens de coronacrisis nog extra bij in Syntra West. “De voorbije jaren heb ik op zelfstandige basis in verschillende beenhouwerijen en bij traiteurs gaan werken. Ik heb veel gezien, veel gewerkt, maar vooral ook veel mogen doen. Ik besef dat ik nog jong ben, maar heb wel het gevoel dat ik klaar ben voor een eigen zaak.”
Veel parking
Timo zocht daarvoor een locatie en botste tijdens die zoektocht op Slagerij Bart in de Pastoor Slossestraat in Rumbeke. “Ik passeerde hier toevallig en zag dat de zaak te koop stond. Dit is een ruime zaak, met een ruim atelier en met veel parking. En dit nog eens in een levendig dorp.” Nadat slager Bart Vansevenant vorige maand stopte, startte Timo met wat opfrissingswerken in het pand. “Het concept blijft grotendeels behouden. Zo zullen klanten nog steeds iets kunnen eten in de bistro. Daar vernieuwen we wel onze kaart. Een lekker verse hamburger of een steak met frietjes komen er bijvoorbeeld op. Voor een lekkere en vlotte lunch is men hier aan het goede adres.” Wie liever niet ter plaatse eet kan kiezen voor een take-away dagschotel.
In Maison Blancke staat versheid straks centraal. “Het ambachtelijke, hetgeen wat onze stiel zo mooi maakt, dragen we hoog in het vaandel. We maken hier alles zelf. Daarbij kan ik ook rekenen op mijn kok Vital Stols. Hij wordt mijn rechterhand hier in de zaak.” Maison Blancke zal open zijn van maandag tot zondagmiddag. De zaak is op zondagmiddag en maandag gesloten.
The post Maison Blancke komt in de plaats van Slagerij Bart: “We zetten volop in op ambachtelijke en verse producten” is provided by KW.be.