Maison Blancke komt in de plaats van Slagerij Bart: “We zetten volop in op ambachtelijke en verse producten”

Timo Blancke opent volgende week vrijdag 17 oktober de deur van Maison Blancke. Dat doet hij op de plek langs de Pastoor Slossestraat in Rumbeke waar tot voor kort Slagerij Bart was. “Het concept blijft grotendeels hetzelfde. We zetten volop in op ambachtelijke en verse producten”, zegt de 21-jarige Meulebekenaar die al van jongs af aan droomt van een eigen slagerij.

Hoewel Timo Blancke pas 21 jaar oud is, weet hij al van lang wat hij wil. “Een eigen slagerij waar we alles zelf maken. Dat ambachtelijke vind ik echt fantastisch”, vertelt de jongeman. Hij volgde een opleiding in Ter Groene Poorte en schoolde zich tijdens de coronacrisis nog extra bij in Syntra West. “De voorbije jaren heb ik op zelfstandige basis in verschillende beenhouwerijen en bij traiteurs gaan werken. Ik heb veel gezien, veel gewerkt, maar vooral ook veel mogen doen. Ik besef dat ik nog jong ben, maar heb wel het gevoel dat ik klaar ben voor een eigen zaak.”

Veel parking

Timo zocht daarvoor een locatie en botste tijdens die zoektocht op Slagerij Bart in de Pastoor Slossestraat in Rumbeke. “Ik passeerde hier toevallig en zag dat de zaak te koop stond. Dit is een ruime zaak, met een ruim atelier en met veel parking. En dit nog eens in een levendig dorp.” Nadat slager Bart Vansevenant vorige maand stopte, startte Timo met wat opfrissingswerken in het pand. “Het concept blijft grotendeels behouden. Zo zullen klanten nog steeds iets kunnen eten in de bistro. Daar vernieuwen we wel onze kaart. Een lekker verse hamburger of een steak met frietjes komen er bijvoorbeeld op. Voor een lekkere en vlotte lunch is men hier aan het goede adres.” Wie liever niet ter plaatse eet kan kiezen voor een take-away dagschotel.

In Maison Blancke staat versheid straks centraal. “Het ambachtelijke, hetgeen wat onze stiel zo mooi maakt, dragen we hoog in het vaandel. We maken hier alles zelf. Daarbij kan ik ook rekenen op mijn kok Vital Stols. Hij wordt mijn rechterhand hier in de zaak.” Maison Blancke zal open zijn van maandag tot zondagmiddag. De zaak is op zondagmiddag en maandag gesloten.

The post Maison Blancke komt in de plaats van Slagerij Bart: “We zetten volop in op ambachtelijke en verse producten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Giftige doornappel duikt meer en meer op in regio Roeselare, Mirom zorgt voor verbranding: “Kleine hoeveelheden kunnen gewoon in restafvalzak”

De voorbije maanden duikt een giftige en woekerende plant steeds vaker op. De doornappel oogt mooi en onschuldig, maar vormt ernstige risico’s en is moeilijk te bestrijden. Mirom zet daarom haar inzamelmethodes én verbrandingsinstallatie in om dit probleem aan te pakken.
The post Giftige doornappel duikt meer en meer op in regio Roeselare, Mirom zorgt voor verbranding: “Kleine hoeveelheden

Lees meer »

Lange Polle (66) leefde voor de muziek, maar vocht ook jarenlang tegen zichzelf: “Het heeft me nooit tegengehouden om te spelen, ook niet met Triggerfinger”

“Hij heeft voor vijf man geleefd.” Paul Van Bruystegem, alias ‘Lange Polle’, is slechts 66 geworden, maar saai was het in al die jaren nooit, zeggen zijn ex-Triggerfinger-collega’s. Als bassist bij de groep werd hij op handen gedragen, en ook nadat hij afkickte van drank en drugs bleef hij de ultieme verpersoonlijking van dé rock’-’n-roll-held.

Lees meer »

Haïti rouwt om slachtoffers van drone-aanval in door bende gecontroleerde wijk

Honderden Haïtianen kwamen zaterdag bijeen voor een gezamenlijke uitvaart van acht slachtoffers die vorige maand omkwamen bij een drone-aanval in Cité Soleil, een door bendes gecontroleerde sloppenwijk in de hoofdstad. De aanval op 20 september was gericht op een vermoedelijke bendeleider, maar trof ook burgers: negen doden en zeventien gewonden, waaronder vier kinderen, aldus Artsen Zonder Grenzen.

Lees meer »

60 jaar Reynaers Aluminium, maar de familie achter het bedrijf heet anders: “Ambtenaar heeft destijds fout gemaakt”

Het bedrijf Reynaers Aluminium uit Duffel bestaat zestig jaar. Dat wordt gevierd door iedereen nu zondag uit te nodigen op Open Bedrijvendag en met een investering van 23 miljoen euro in het hoofdkantoor. Intussen stelt het bedrijf wereldwijd 2.600 mensen tewerk, produceert het ook in Polen, Zwitserland en Oekraïne en sijpelt de derde generatie binnen in het bedrijf. Tijd voor

Lees meer »

Matteo Waem pakt met ADO eerste periodetitel in Nederlandse tweede klasse: “Den Haag en Antwerpen zijn vergelijkbaar. Qua grootte, qua inwoners en qua grote mond”

Speelt er volgend seizoen een Antwerpenaar extra in de Nederlandse Eredivisie? Merksenmaar Matteo Waem verzekerde zich met ADO Den Haag afgelopen weekend alvast van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik timmer rustig aan mijn eigen profcarrière”, zegt de sterkhouder achterin bij de Hagenezen.

Lees meer »