“Tsundoku” kennen we, maar is er ook een woord voor halfgelezen boeken?

Het jaar beginnen we met goede voornemens, maar afsluiten doen we met dwingende doelen. Halfgelezen boeken, bijvoorbeeld, moeten we uitlezen, omdat … Ja, waarom eigenlijk? 

Meer krantenkoppen in België

Andy Peelman rekent af met kritiek dat VTM zijn huis heeft betaald door bouwprogramma: “Met het loon dat ik verdien, ja”

“Wat wij meemaakten, wens ik niemand toe. Dit waren de meest stressvolle jaren uit m’n leven.” En toch geeft Andy Peelman (42) in het nieuwe VTM2-programma ‘Andy en de baksteen-Belgen’ inkijk in zijn privéleven en toont hij hoe ‘horror-bouw’ verliep, met alle ups en downs. “Mijn vrouw Tine en ik zijn overtuigd dat we kijkers slimmer zullen maken.” Al krijgt

Lees meer »

Van zorgenkind tot pronkstuk: kasteel Wolvenhof herrijst uit de steigers

Het iconische kasteel Wolvenhof is bijna volledig uit de steigers gehaald. Wat jarenlang gold als het lelijke eendje onder de Izegemse kastelen, heeft eindelijk zijn oude glans teruggekregen. De restauratie zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de bezoekersaantallen van provinciedomein Wallemote-Wolvenhof, die nu al pieken.
The post Van zorgenkind tot pronkstuk: kasteel Wolvenhof herrijst uit de steigers appeared

Lees meer »

“Een kind met kanker, dat breekt je”: zoontje Zhion (3) van restauranthouder Wim vecht tegen buiktumor

Dat de bekende Vilvoordse restauranthouder Wim Cloots (48) zware tijden doorstaat, is stilaan een understatement. Sinds enkele maanden staat zijn leven en dat van zijn vrouw Judite Nkosi (38) opnieuw volledig op zijn kop door de kankerdiagnose van hun driejarige zoontje Zhion. Wim zelf recupereert intussen nog steeds van een hartstilstand waarbij hij door het oog van de naald kroop.

Lees meer »

Le Fooding: waar komt deze culinaire gids vandaan?

In de Belgische restaurantwereld is Le Fooding een relatieve nieuwkomer. Sterren en rankings vind je niet in de culinaire gids, wel soms een verrassende adresje. “De culinaire scene is meer dan alleen fine dining, dat brengt Le Fooding goed naar voren.”

Lees meer »