Van Olympusberg naar West-Vlaanderen: nieuwe olijfolie van Dimitris (39) heeft “goddelijke kwaliteit”

De inspiratie halen Dimitris Karagiannis (39) en Kelly Werbrouck (42) van Resto Le Nord uit zijn Griekse roots. Eerst was er een gin, nu volgt een olijfolie.

“Drie jaar geleden hebben we onze Flamouri gin gelanceerd”, zegt Dimitris Karagiannis (39), die zestien jaar geleden samen met Kelly Werbrouck (42) horecazaak Pyrgos overnam van zijn ouders en omdoopte tot Resto Le Nord.

“Flamouri betekent lindebloesem, en de naam verwijst naar de lindeboom die mijn Griekse oma in haar tuin had staan”, zegt Dimitris. “Die droogden we om er thee van te maken, en nu doen we hetzelfde voor de gin, maar dan met de bloesems uit de tuin van mijn ouders, die intussen alweer dertien jaar in Griekenland wonen.”

Logische stap

De gin is een groot succes, die in het restaurant zelf, maar ook in een tiental andere horecazaken in Roeselare geserveerd wordt. Dus gingen Kelly en Dimitris op zoek naar een opvolger. “We wilden een puur Grieks product, om mijn Griekse roots mee in de kijker te zetten”, zegt Dimitris. “Griekse olijfolie is de beste ter wereld, en omdat het product bij ons in de keuken frequent gebruikt wordt, was dat de logische volgende stap.”

“Kennissen van mijn ouders in Griekenland hebben een perceel met Koroneiki-olijfbomen, aan de voet van de Olympusberg”, zegt hij. “Zij maken daar dus goddelijke olijfolie, telkens in kleine hoeveelheden, met olijven die door de kleinschaligheid van hoge en zuivere kwaliteit zijn. Vorige week kregen we onze eerste flessen binnen, en ik ben enorm blij dit product te kunnen toevoegen aan de Flamouri-collectie. En we hebben nog ideetjes, dus we willen de collectie in de toekomst zeker nog uitbreiden.”

Jong keukengeweld

Zowel de olijfolie als de gin is te verkrijgen in flessen van een halve liter in Resto Le Nord en bij traiteur Lamon op de Grote Markt. Voor de olijfolie betaal je 17,50 euro voor een flesje, de gin kost 45 euro. Tot 10 november kan je in Le Nord ook terecht voor de actie Jong Keukengeweld, als enige restaurant in Roeselare. (CS)

The post Van Olympusberg naar West-Vlaanderen: nieuwe olijfolie van Dimitris (39) heeft “goddelijke kwaliteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inleefhuis leert jongeren hoe duur het echte leven wel is: “Ook in Malle meer en meer leefloners tussen 18 en 25 jaar”

Naar aanleiding van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede op 17 oktober, organiseert het Huis van Het Kind Malle voor de zesde keer een inleefhuis. Vijfhonderd leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar van de Malse scholen kunnen hier de komende drie weken leren hoe duur het echte leven wel is. “We willen hen niet bang, maar slimmer maken”,

Lees meer »

Gaat Tony Blair écht Gaza besturen?

Plots bestaat de kans dat Tony Blair de wederopbouw van Gaza gaat coördineren. Hoe komt Donald Trump terecht bij de gewezen Britse premier die in het Midden-Oosten niet de beste reputatie heeft?

Lees meer »

Nieuwe generatie aan zet in Luxemburg: alles wat je moet weten over de machtsoverdracht (mét Belgisch randje)

Luxemburg beleeft vrijdag een historisch moment: groothertog Henri (70) doet na 25 jaar troonsafstand. Hij wordt opgevolgd door zijn zoon kroonprins Guillaume (43). Guillaumes echtgenote Stéphanie (41), oorspronkelijk uit Henegouwen, wordt de nieuwe groothertogin. Koning Filip (65), neef van Henri, is eregast en gaat naar Luxemburg met koningin Mathilde (52) en kroonprinses Elisabeth (23), die speciaal uit de VS is

Lees meer »

Marsepeinmeester Anthony Lams (52) is thuis in Bredene: “Zet onze gemeente maar vol met kleurrijke bloemen”

Oorspronkelijk afkomstig van Wenduine is marsepeinmeester Anthony Lams dermate ingeburgerd in Bredene dat hij in 2022 tot ereburger werd uitgeroepen. Met zijn marsepeinen creaties en ondernemingszin is Lams de voorbije twintig jaar dan ook uitgegroeid tot een van de ambassadeurs van de gemeente.
The post Marsepeinmeester Anthony Lams (52) is thuis in Bredene: “Zet onze gemeente maar vol met

Lees meer »