Chef Diego (44) van Atelier D The Bistro kiest voor nieuw concept: “Klanten kunnen voortaan het hele kookproces volgen, dat is een extra beleving”

Chef Diego De Baets (44) gooit het roer om in zijn restaurant Atelier D The Bistro. Diego kookt voortaan tussen zijn gasten in de zaal en gebruikt daarvoor een fraai AGA-fornuis uit de jaren ‘60. “Ik doe alles volledig alleen. Dat de klanten het hele kookproces kunnen volgen, is een extra beleving”, zegt Diego.

Diego De Baets is er niet vies van om een nieuwe uitdaging aan te gaan en om het roer eens drastisch om te gooien. Dat toonde hij al eerder in zijn rijkgevulde en diverse loopbaan als kok, met ervaring in onder meer Pure C en Bartholomeus, maar ook als privékok. Nu kiest hij ervoor om met een geheel nieuw concept te werken bij Atelier D The Bistro, het restaurant in de Hoogstraat waarmee hij in januari 2024 van start ging. “Voortaan doe ik alles volledig alleen in mijn restaurant”, verrast Diego. “Hoe ik daarbij gekomen ben? Wel, ik stelde samen met mijn boekhouder vast dat ik een heel hoge personeelskost had. En eigenlijk droom ik er al heel lang van om alleen te werken tussen mijn klanten. In de goed vijftien jaar dat ik nog moet werken, wil ik zoveel mogelijk mijn zin doen en zo weinig mogelijk stress hebben door bijkomstigheden. Koken is wat ik wil doen en dat kan ik ook zonder personeel.”

“Ik heb een AGA-fornuis uit de jaren ‘60 op de kop kunnen tikken”

Diego koos voor een concept met één menu dat bestaat uit drie bites en drie gangen – met een optie voor een vierde gang – aan 96 euro per persoon. Op vrijdag, zaterdag en maandag is er wel nog een lunchmenu aan 39 euro.

Extra beleving

“Ik heb een fraai AGA-fornuis uit de jaren 60, dat wel wat opgefrist werd, op de kop kunnen tikken en die staat centraal in de zaal opgesteld”, verduidelijkt Diego. “Dat is een speciale bron van koken met één warmtebron, maar wel meerdere ovenkasten die elk hun eigen temperatuur hebben die constant blijft en bovenop ook drie kookplaten met elk een verschillende functie. Mijn gewone keuken achteraan gebruik ik wel nog voor bepaalde voorbereidingen, maar vanaf het moment dat de klanten binnenkomen – waarbij ik wel vraag dat ze dat in een tijdvenster van een half uur doen om praktisch te kunnen werken – ben ik constant bij hen. Ik doe dus alles volledig alleen, ook de bediening. Dat de klanten het hele kookproces live kunnen volgen, is een extra beleving.”

The post Chef Diego (44) van Atelier D The Bistro kiest voor nieuw concept: “Klanten kunnen voortaan het hele kookproces volgen, dat is een extra beleving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Internationale reizigers opgehouden door onderhoud poortjes in Zaventem: wachtrijen liepen op tot bijna 2,5 uur

Internationale reizigers die vrijdagochtend op Brussels Airport arriveerden, moesten – nog maar eens – tot bijna 2,5 uur aanschuiven aan de grenscontrole. De reden? Onder meer een slecht gepland onderhoud aan de automatische grenscontrolepoortjes. “Almaar meer buitenlandse reizigers wijken uit naar andere luchthavens door de aanhoudende problemen.”

Lees meer »

“Bocht van 180 graden”: Trump zegt dat Oekraïne volledig grondgebied kan heroveren op Rusland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een opvallende bocht genomen in zijn standpunt over de oorlog in Oekraïne. Hoewel hij eerder suggereerde dat Oekraïne gebieden zou moeten opgeven, zegt hij nu dat het land het volledige grondgebied (en zelfs meer) kan heroveren op Rusland. "Dit is een bocht van 180 graden", zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).

Lees meer »

JV Lo-Reninge (4A) gaat ook dit seizoen voor einderondeticket: “Reageren op het veld na mindere seizoensstart”

Met 4 op 9 is JV Lo-Reninge eerder matig aan het seizoen begonnen. Nochtans zijn de ambities groot: de club mikt ook dit seizoen weer op een eindrondeticket. Verdediger Arno Delanote blikt vooruit op de wedstrijd.
The post JV Lo-Reninge (4A) gaat ook dit seizoen voor einderondeticket: “Reageren op het veld na mindere seizoensstart” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 85 vluchten geannuleerd, ook maandag mogelijk helft van de vluchten geschrapt op Zaventem

De cyberaanval die zaterdag het boardingsysteem op Brussels Airport lamlegde, blijft chaos veroorzaken. Vandaag zijn al 50 vertrekkende en 35 aankomende vluchten geannuleerd. Dat bevestigt Brussels Airport-woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. “Het heeft helaas nog altijd impact op onze passagiers, die vooral manueel moeten ingecheckt worden.” Sommige maatschappijen werken alweer met alternatieve computersystemen, maar de verhalen van gestrande reizigers blijven binnenstromen.

Lees meer »

Trouw & Trends trapt najaar af in Oostende: “Het mooiste is dat koppels samen plannen maken”

Op zondag 28 september 2025 kleurt Oostende een stukje romantischer. In de ACEG Wellington Hippodroom start Trouw & Trends zijn nieuwe najaarsseizoen, een dag waar bruidsparen zich laten onderdompelen in een wereld vol inspiratie en liefdevolle details. Het belooft opnieuw een editie te worden waar dromen en plannen samenkomen.
The post Trouw & Trends trapt najaar af in Oostende:

Lees meer »

Politie Westkust tevreden over cijfers zomercriminaliteit: “Sterke daling drugsfeiten, zeven medewerkers gewond bij geweld”

Politiezone Westkust kijkt tevreden terug als het de balans ziet van de zomercriminaliteit afgelopen zomer. Zware criminaliteit bleven ofwel min of meer gelijk (woninginbraken of transmigratie) of daalden sterk (drugsfeiten of geweldsfeiten). Kleinere criminaliteit zoals vandalisme en fietsdiefstallen stegen wel licht. Bij interventies in 2025 raakten 7 medewerkers van Westkust gewond.

Lees meer »

Jules Lampole (82) brengt Kerkhove tot leven in het derde deel van ‘Avelgem aan de Schelde’

Na de succesvolle monografieën over Bossuit, Outrijve, Avelgem en Waarmaarde, verschijnt nu het derde boek in de reeks “Avelgem aan de Schelde”, volledig gewijd aan Kerkhove. Jules Lampole – met medewerking van Brecht Dutillieux – vult hiermee een leemte in de lokale geschiedschrijving en biedt een ongeëvenaard naslagwerk over dit Scheldedorp.
The post Jules Lampole (82) brengt Kerkhove tot

Lees meer »