Op vrijdag 26 september openen Alexander Declerck en Melissa Derycke van Slagerij Meat & Meal een gloednieuwe winkel in de Stationsstraat. Voorheen was de slagerij iets verder in de straat gevestigd, maar daar komt nu verandering in.
Alexander is afkomstig uit Sleihage en Melissa is afkomstig van Lichtervelde. Het koppel nam in 2020 de slagerij over van de vorige eigenaars Pieter en Annelies. “De vernieuwing komt er in eerste instantie omdat er een capaciteitsprobleem was. De beenhouwerij draait op volle toeren en vooral achter de schermen kwamen we plaats te kort.”
“Er was sowieso ook een heropfrissing nodig van het pand, want de apparatuur had zijn beste tijd gehad en was dan ook versleten. Ik werkte al negen jaar in de slagerij toen ze me in 2020 vroegen of ik de slagerij wou overnemen. Twee jaar later kochten we café La Finance die we eind 2024 hebben afgebroken. In april van dit jaar hebben we de betonplaat gegoten en kijk, we kunnen al van start gaan in een gloednieuwe slagerij”, leggen Alexander en Melissa uit.
Uitgebreider keuze
Het succesvolle concept van de slagerij blijft onveranderd. “Het aanbod in de slagerij blijft min of meer hetzelfde, maar we kunnen dubbel zoveel in de winkel uitstallen. Er zal iets meer zelfbediening zijn, maar we willen de huiselijke sfeer behouden. Het interieur is tijdloos ingericht met de nadruk op een aangename winkelbeleving.”
“We kozen daarvoor om veel met hout in neutrale tinten met warme accenten te werken. Het voetpad werd ook heraangelegd en aangepast zodat mensen met een beperking hier ook gemakkelijk binnen kunnen. Er zijn automatische deuren en binnenin de winkel zijn de doorgangen zo breed mogelijk gemaakt zodat mensen met een rolwagen gemakkelijk kunnen passeren”, klinkt het.
Eyecatcher van de slagerij is het open atelier met een unieke inkijk. Alexander legt de dubbele functie van de open keuken uit. “We kozen voor een open atelier omdat we enerzijds willen tonen hoe we alles ambachtelijk maken. We hebben geen geheimen voor onze klanten hoe we alles bereiden. Anderzijds vind ik het ook aangenaam werken als ik contact heb met de klanten.”
“Ik zie graag wie onze producten komt kopen en ik vind het altijd fijn als ik een goed stukje vlees kan snijden en persoonlijk aan de klant kan geven. Troef van onze slagerij is dat onze runderen afkomstig zijn van de ouderlijke hoeve van Alexander. De grote rijpingskast met verschillende gerijpte rassen bevindt zich naast de open keuken en de klanten kunnen dus echt een stukje vlees naar keuze uit de rijpingskast bestellen”, gaan ze verder.
Ambachtelijke charcuterie
Momenteel ligt de focus bij Meat&Meal op het runnen van de gloednieuwe slagerij met zoveel mogelijk ambachtelijke producten. “Momenteel maken we quasi 90% van onze charcuterie zelf, maar het is mijn droom om bijna volledig alles zelf te bereiden. Binnenkort is het weer het seizoen van de huisgemaakte patés maar ook hespenworst en vleesbrood is van eigen makelij. We willen inzetten op de kwaliteit die we eerder al aanboden en met de nieuwe winkel nog meer service en winkelbeleving aanbieden. We willen geen supermarktgevoel, maar een aangename sfeer creëren.”
“Er is buiten plaats voor een automaat of afhaalpunt voorzien, maar we wachten nog om die op te starten. Het uitbouwen van de winkel komt nu op de eerste plaats”, legt het slagerskoppel uit.
Tapasplank winnen?
“Onze oudste dochter zal op vrijdag 26 september, in het bijzijn van de burgemeester het lintje doorknippen om de slagerij plechtig te openen.
Tijdens het openingsweekend is er een tapasplank te winnen. Klanten kunnen hun naam op een briefje kunnen invullen en via een trekking maken we de winnaar bekend. Uiteraard zijn er het hele weekend ook gratis attenties. We kijken er enorm naar uit om van start te gaan”, besluiten Alexander en Melissa. (EVG)
The post Slagerij Meat & Meal in Gits heropent op nieuwe locatie: “Focus op huiselijke sfeer en aangename winkelbeleving” is provided by KW.be.