Jong Keukengeweld strijkt vanaf woensdag 1 oktober ook neer op het hoogste punt van Vlaanderen. Sinds maart leidt chef-kok Maikel Rogie (34) het keukenteam van Hostellerie Kemmelberg in Kemmel.
Jong Keukengeweld is een initiatief van Horeca Vlaanderen en verenigt al meer dan 10 jaar jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Van de 64 adresjes in Vlaanderen zijn er 24 in West-Vlaanderen en één in Heuvelland. Die eer gaat naar Hostellerie Kemmelberg, dat al sinds 1954 bestaat en nieuw leven werd ingeblazen door de families De Nolf en Desmet.
In het restaurant roert Maikel Rogie, samen met zijn team, in de potten. Hij volgde zijn opleiding aan het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk en Ter Groene Poorte in Brugge. “Daarna bouwde ik jarenlang ervaring op als souschef in ‘t Oud Stadhuis in Geluwe”, vertelt Maikel, die opgroeide in de Leiestreek. “Half maart begon ik bij Hostellerie Kemmelberg en we zijn heel tevreden over onze beginperiode. Het is een zalige plek om te werken. We zitten op het hoogste punt van Vlaanderen en hebben hier een prachtig zicht. Intussen woon ik in Heuvelland. Ik voel me al thuis in deze streek die me een instant vakantiegevoel bezorgt.”
Extra capaciteit
Maikel kende Jong Keukengeweld al en neemt nu voor het eerst deel. “Ik ken verschillende collega’s die al een tijdje deelnemen. Het is een mooie kans om ons restaurant nog bekender te laten worden bij een jonger publiek. Ik ben 34 en als chef mag je deelnemen als je jonger bent dan 35. Deze najaarseditie en de voorjaarseditie van 2026 zijn de enige kansen voor mij. Bij het openen van de reservaties was er meteen een stormloop. Er volgden wachtlijsten en we zorgden voor extra capaciteit. Het menu blijft geheim, maar we willen de jongeren een avond vol culinaire beleving voorzien. Wie liever niet meer naar huis rijdt, kan hier blijven overnachten in het hotel. Speciaal voor Jong Keukengeweld is er een actie van -10 procent.”
Meer info vind je op de website www.kemmelberg.be.
The post Hostellerie Kemmelberg neemt deel aan Jong Keukengeweld: “We koken op het hoogste punt van Vlaanderen” is provided by KW.be.