Stad Kortrijk organiseert dit jaar voor de 17e keer de tables d’hôtes in Kortrijk, Zwevegem, Harelbeke en Kuurne. Inwoners nodigen gasten uit aan hun tafel en serveren voor 17 euro hun favoriete gerecht, van Vlaamse klassiekers tot wereldse familierecepten. Schepen Hannelore Vanhoenacker doet voor het eerst mee en kookt een driegangenmenu in de oude raadszaal van het Historisch Stadhuis. De tables d’hôtes maken deel uit van de Week van de Smaak. Inschrijven kan tot 25 september 2025.
De tables d’hôtes zijn intussen een vaste waarde in onze regio. Voor de 17e keer organiseert Stad Kortrijk deze gezellige eetmomenten in Kortrijk, Zwevegem, Harelbeke en Kuurne. Tijdens die week zetten inwoners hun deuren open en serveren ze hun favoriete gerecht: van Vlaamse klassiekers tot familierecepten uit andere culturen. Voor 17 euro geniet je van een warme maaltijd in een huiselijke sfeer. Het volledige bedrag gaat naar de hobbykok. Dankzij de UIT-pas, inclusief kansentarief, kan iedereen deelnemen.
Ook schepen doet mee
Ook schepen van Samenleven Hannelore Vanhoenacker (TBSK) neemt deel. Ze zorgt voor een unieke setting, in de oude raadszaal van het Historisch Stadhuis. Twintig mensen kunnen aanschuiven aan haar tafel. Op het menu staat een heerlijk driegangenmenu: als voorgerecht tomatensoep, als hoofdgerecht een kalkoenstoofpotje en als afsluiter een dame blanche. Er wordt ook een vegetarisch alternatief voorzien voor wie dat wenst.
“Het is de eerste keer dat ik zelf deelneem aan de Tables d’Hôtes”, zegt ze. “Ik nodig meteen een groep van twintig mensen uit aan mijn tafel. Het wordt een gezellige avond waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen genieten van lekker eten en verhalen uitwisselen. Want dat is voor mij de echte kracht van dit initiatief: samen rond de tafel gaan zitten en elkaar beter leren kennen, over culturen heen.”
De tables d’hôtes maken deel uit van een breed programma in het kader van de Week van de Smaak. Is koken jouw passie en wil je anderen laten meegenieten van je lievelingsgerecht? Stel dan je tafel open en laat Kortrijkzanen mee proeven van jouw keuken en cultuur. Inschrijven kan tot en met 25 september 2025 via deze link. Meer info via de website.
The post Schepen Hannelore Vanhoenacker (TBSK) serveert binnenkort haar favoriete gerecht in Kortrijkse stadhuis: “Table d’hôtes is krachtig initiatief” is provided by KW.be.