Het zijn drukke weken voor Ann-Sophie Vanhuysse en Silke Mauws, want begin oktober moet de voormalige frituur Tivoli aan de Tiletumstraat 15 in Ruiselede veranderen in broodjeszaak ‘Huysse Tivoli’. “De nieuwe zaak krijgt een volledig vrouwelijke touch”, vertelt Ann-Sophie. “Zowel het idee, de inrichting als de uitbating is en wordt volledig vrouwelijk.” Beide dames willen er helemaal voor gaan. “Zo’n zaak bestaat er nog niet in Ruiselede. Ook de klanten geloven in het nieuwe concept.”
Wanneer we vragen waarom de voormalige frituur Tivoli moet wijken voor een broodjeszaak, moet Ann-Sophie niet lang nadenken. “Met een frituur hou je geen sociaal leven meer over en al helemaal geen gezinsleven zoals het hoort”, legt Ann-Sophie uit. “We hebben dan een overnemer gezocht, maar eigenlijk deed het teveel pijn aan het hart om de zaak volledig los te laten. Zo zijn we op het idee gekomen, om met een broodjeszaak te beginnen. We openen vanaf 5.30 uur, wat maakt dat ik om 14 uur kan sluiten. Zaterdag ga ik om 9 uur open. Daardoor kan ik ’s avonds meer aandacht schenken aan m’n gezin. Ook de reacties van de klanten zijn positief. ‘Dat is precies wat Ruiselede nog mist’, horen we vaak.”
Dagverse soep
Ann-Sophie staat er niet alleen voor, want ze krijgt de hulp van stiefdochter Silke. Ik krijg hier een unieke kans. Het zou zonde zijn om die te laten schieten”, lacht Silke. “Het geeft me de gelegenheid om alles te ontdekken van de ondernemerswereld. Bovendien ben ik afgestudeerd als patissier-chocolatier, zodat ik ook bijvoorbeeld macarons en chocolademousse kan verkopen.” Beide dames hebben ook de nieuwe inrichting bedacht: het hele interieur wordt fijn afgewerkt met rustgevend groen. “Alle tafels en stoelen worden wel behouden. Misschien dat we die in een latere fase ook vervangen”, voegt Ann-Sophie daaraan toe. De frietketel wijkt voor een nieuwe toonbank met een ruime keuze aan broodjes en beleg. “We blijven huisgemaakte hamburgers aanbieden, naast slaatjes, pasta’s, dagverse soep – ideaal tijdens de wintermaanden – en ontbijtkoeken. Bovendien zullen de klanten hier ook terecht kunnen voor lotto-formulieren en rookgerei. We gaan ook leveren aan bedrijven, zodat niemand per sé zijn werk moet verlaten om een lekker broodje te eten.”
Eerste feedback
Op vrijdag 3 oktober gaat de broodjeszaak ‘Huysse Tivoli’ al open voor familie en vrienden. “De ideale gelegenheid om het concept voor te stellen en de eerste feedback te krijgen”, aldus Ann-Sophie. “Op maandag 6 oktober gaan we dan officieel open. We gaan er een speciale openingsdag van maken, maar we zijn er nog niet uit hoe. Dat wordt een verrassing.“
The post Ann-Sophie (38) en Silke (20) starten begin oktober met broodjeszaak ‘Huysse Tivoli’: “Precies wat Ruiselede nodig heeft” is provided by KW.be.