Gault & Millau bekroont Torhouts schoolrestaurant

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft De Brug, het schoolrestaurant van de Scholengroep Sint-Rembert, een Gault & Millau Catering Award binnengehaald.

Dit keer viel het restaurant in de prijzen met zijn paella met socarrat. “Socarrat is het geroosterde of gekaramelliseerde laagje rijst op de bodem van de pan”, legt keukenverantwoordelijke Tine Darras uit. “Het thema voor het beste cateringgerecht was dit jaar surf ‘n’ turf, een hoofdgerecht dat zeevruchten met vlees combineert. Onze paella beantwoordde daaraan.” Dat het restaurant al voor de tweede keer een Gault & Millau-prijs in de wacht sleept, is geen toeval: De Brug staat aan de top van de Vlaamse schoolkeukens. Op de foto de overhandiging van de prijs met rechts Tine Darras.

The post Gault & Millau bekroont Torhouts schoolrestaurant is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit-voorzitter Rousseau roept op om te stoppen met “gedoe” rond Israëlische dirigent: “I don’t care”

Het nieuws dat Gent Festival van Vlaanderen een concert van de Münchner Philharmoniker onder leiding van zijn toekomstige chef-dirigent, de Israëlische Lahav Shani annuleerde, zorgt nog steeds voor hevige reacties. Premier Bart De Wever (N-VA) trok afgelopen weekend zelfs naar het Duitse Essen om zijn steun te betuigen. Volg al het nieuws over het geannuleerde concert in deze liveblog.

Lees meer »

Harelbeke verlicht opnieuw de nacht: “Zowel duurzaam als veilig”

Het nieuwe stadsbestuur van Harelbeke draait de beslissing om straatverlichting te doven tijdens de nacht terug. In plaats daarvan wordt overgeschakeld naar een slim dimsysteem waarbij de verlichting de hele nacht blijft branden. Deze maatregel komt er na herhaalde klachten van inwoners over onveiligheidsgevoel tijdens de donkere uren.

Lees meer »