Menen heeft er een nieuw en lekker adresje bij, of toch gedeeltelijk. Friola heropende de deuren met een vernieuwd concept, recht uit de keuken. IJsjes zijn er nog steeds te krijgen, al werd de kaart omgevormd tot die van een kwalitatieve snackbar. “Een winter zonder hutsepot? Dat kan toch niet?”
IJssalon Friola was al enige tijd een publiekslieveling op de Grote Markt. Valerie Vanrumbeke experimenteerde er, samen met haar partner David De Roose, volop met nieuwe en vooral aparte ijssmaken. “Maar met de winter voor de deur, moest er over het concept worden nagedacht”, klinkt het bij het koppel. “Vroeger was Friola een seizoenswinkel. Het was enkel open tijdens de zomermaanden en bleef de rest van de tijd dicht. Toen we de zaak overnamen, was het voor ons een duidelijke zaak: dit moest een permanent iets gaan worden.”
Huisbereid
Dat permanente kwam er in de vorm van kwalitatieve snacks. “Het ijs blijft, laat dat duidelijk zijn. Alleen gaan we het aantal verschillende smaken tijdens de winter reduceren. We maken alles nog zelf in ons eigen atelier, en dat zou in combinatie met de keuken gewoon niet werkbaar zijn. Samen met onze vaste klanten hebben we een eerste, vaste kaart opgesteld. Daarop staan zaken zoals een chili of andere huisbereide gerechten. De Grote Markt is er de ideale plaats voor, en we kiezen erg bewust voor zaken die bij onze collega’s niet worden aangeboden. We hebben voor het opstellen van de kaart ook geluisterd naar de feedback van onze klanten. Alles wordt dan wel met dagverse producten gemaakt, de klanten moeten het ook nog lekker vinden. Gaandeweg zullen we nieuwe gerechten aan de kaart toevoegen, zoals een slaatje met geitenkaas of scampi’s diabolique. En van zodra de winter er definitief is, zullen ook verse hutsepot of witloof met hesp en kaassaus hun opwachting maken. En wees eens eerlijk: een winter zonder hutsepot kan toch helemaal niet?”
Interieur
Om de nieuwe stijl van het voormalige ijssalon compleet te maken, werd ook gekozen voor een een compleet nieuw interieur. “We klopten aan bij Jean-François Feys, een lokale schilder en decorateur. Hij wist precies het juiste kleurenpallet te kiezen, met meteen ook de passende meubels.”
The post IJssalon Friola in Menen wordt nu ook een snackbar: “Maar het ijs blijft wel” is provided by KW.be.