Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft De Brug, het schoolrestaurant van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert, een Gault & Millau Catering Award binnengehaald. Dit keer viel het restaurant in de prijzen met zijn paella met socarrat.
“Socarrat is het geroosterde of gekaramelliseerde laagje rijst op de bodem van de pan”, legt keukenverantwoordelijke Tine Darras uit. “Het thema voor het beste cateringgerecht was dit jaar surf ‘n’ turf, een hoofdgerecht dat zeevruchten met vlees combineert. Onze paella beantwoordde daar perfect aan. We zijn heel blij dat we deze Award gewonnen hebben.”
Respect voor het authentieke karakter
Vorig jaar ging De Brug al aan de haal met een Innovation in Catering Award. Dat het restaurant nu voor de tweede keer een prestigieuze Gault & Millau-prijs in de wacht sleept, kan geen toeval zijn: De Brug staat duidelijk aan de top van de Vlaamse schoolkeukens. Overigens werd vorige vrijdag in het restaurant het recordaantal van 2.745 maaltijden geserveerd.
In het juryverslag over de paella van De Brug spaart Gault & Millau de lofbetuigingen niet. “Deze Award voor beste cateringgerecht van het jaar is dubbel en dik verdiend”, klinkt het. “Een pluim voor zowel de technisch beheerste uitvoering als voor het respect voor het authentieke karakter van de bekroonde paella.”
The post Gault & Millau bekroont voor tweede opeenvolgende jaar Torhouts schoolrestaurant De Brug: Award voor paella is provided by KW.be.