De heropening van de Sloeber was hét evenement van het kermisgebeuren. Ze openden opnieuw de deuren op een feestelijke wijze en zo kreeg de kermis extra glans.
Bert Duyck en de gebroeders Houttekier hebben als nieuwe eigenaars de oude Sloeber in een nieuw jasje gestopt. Op de openingsavond kon kennis gemaakt worden met de nieuwe zaak want tot de laatste dagen voor het openingsweekend werd er hard gerenoveerd om alles piekfijn in orde te brengen en de klanten te ontvangen.
Wie zeker van de partij wilde zijn is Eric Blondeel, met drie decennia op de teller als uitbater was hij de laatste Sloeberbaas. Op de openingsavond kreeg Eric een prominente rol. “Wie anders dan hij heeft meer ervaring met het tappen van een pint. Aan Eric de eer om de eerste pint in de nieuwe Sloeber te tappen”, aldus mede-eigenaar Bert.
De nieuwe waard
Als Eric zijn klus geklaard heeft nam de nieuwe waard het roer (de tapkraan) in handen. “We gingen zorgvuldig te werk en stellen ons volste vertrouwen in Jens Varasse uit Zwevezele. Hij zal open zijn op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf januari wordt dit uitgebreid met de woensdag.
De nieuwe waard heeft reeds horeca-ervaring. Deze 33–jarige is voortaan de vaste waard. “Alles begon in een danscafé in Ieper om dan over te schakelen in een horeca zaak in Pittem. De Sloeber zal een gezellige bruine kroeg blijven. In de nabije toekomst zal er eveneens iets te eten vallen.”
The post De Sloeber is weer de bruine kroeg van weleer: “Jens heeft horeca-ervaring” is provided by KW.be.