Kami-Sama brengt verse sushi naar Middelkerke: “Door de open keuken kan je live de bereiding zien”

In de Kerkstraat in Middelkerke prijkt een sobere gevel met een naam die meteen intrigeert: Kami-Sama. Binnen word je warm onthaald door Krishnamagar en Thapa Rajendra Bahadur, twee vrienden die elkaar al sinds 2005 kennen en hun droom eindelijk werkelijkheid maakten.

“We kennen elkaar al bijna twintig jaar”, vertelt Krishnamagar met een glimlach terwijl hij een bestelling inpakt. “We komen allebei uit Nepal, maar hebben jarenlang in de Brugse horeca gewerkt. Thapa is een echte sushispecialist, met meer dan acht jaar ervaring in diverse Europese zaken. Ik zorg voor het onthaal, de bestellingen en de organisatie. Samen vormen we een sterk team.”

De keuze voor Middelkerke was weloverwogen. “We zochten een locatie met een betaalbare huur en merkten dat er nog geen sushizaak was”, legt Thapa uit. “Dat was onze kans. Bovendien is de Kerkstraat een gezellige plek met veel passage.”

Een open keuken mocht niet ontbreken. “Klanten vinden het leuk om te zien hoe hun sushi vers wordt bereid. Voor ons maakt dat het contact persoonlijker”, aldus Krishnamagar.

Verrassende boxen

Bij Kami-Sama vind je meer dan de klassieke zalm- en tonijnrolletjes. De kaart is breed, met onder andere loempia’s, yakitori, tempura en gyoza als voorgerecht. De sushi- en makiboxen hebben creatieve namen zoals Sunrise Middelkerke, Kami-Sama Tasty Blend en het feestelijke Amazing Sunday Middelkerke – een royale box van 42 stuks voor wie uitgebreid wil genieten.

Voor de échte liefhebbers is er de Titanic Blackbox Gourmet: 58 stuks pure verleiding, variërend van sushi met zalm en kaas-bieslook tot dragon rolls en crispy tempura.

“We willen dat iedereen hier met een goed gevoel buiten stapt”

Het restaurant richt zich niet enkel op sushi met rauwe vis. “Ongeveer dertig procent van onze kaart bestaat uit alternatieven, met veel groente- en gekookte varianten”, legt Thapa uit. Vegetariërs kunnen terecht voor een speciale box of een kleurrijke Poke Bowl Veggie met avocado, radijs, Thaise bieslook en frisse citroensaus.

De poke bowls zijn een verhaal op zich: van de Salmon Aburi met kortgebrande zalm tot de Detox Middelkerke, waarin munt en gember zorgen voor een lichte, frisse toets.

Huiselijke sfeer

Wie al langs geweest is, weet dat het niet alleen om de gerechten draait. Het warme onthaal, de glimlach bij het afrekenen en de persoonlijke babbel zorgen voor een huiselijke sfeer. “We willen dat iedereen hier met een goed gevoel buiten stapt”, besluit Krishnamagar. “Of je nu één maki komt halen of een hele boot vol.”

Met 22 zitplaatsen binnen en twee tafeltjes buiten is Kami-Sama zowel geschikt voor een snelle lunch als een gezellige avond. In september plannen de uitbaters om ook ’s avonds open te blijven tot 22.30 uur. Wie dus zin heeft in verse sushi, originele creaties en een praatje met twee gepassioneerde vakmannen, weet vanaf nu waar naartoe.

Kami-Sama, Kerkstraat 50 in Middelkerke: tel. 059 29 84 10 en 0487 20 99 44.

The post Kami-Sama brengt verse sushi naar Middelkerke: “Door de open keuken kan je live de bereiding zien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VN roept op tot Hamas-vrije regering in resolutie voor zelfstandige Palestijnse staat

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is van plan om een resolutie goed te keuren die oproept tot een Hamas-vrije regering voor Palestina. Dit is het resultaat van een zorgvuldig onderhandeld akkoord waarbij Arabische staten, in ruil voor duidelijke VN-steun voor een onafhankelijke Palestijnse staat, de Hamas-aanvallen van 7 oktober scherper dan ooit zullen veroordelen.

Lees meer »