Filip Devriendt (43) en Vicky Devooght (36) hebben hoeveslagerij ’t Wilgenhof in Bredene heropend op een nieuwe locatie iets verderop in de Dorpsstraat 55. Naast de gekende vleesbereidingen in de slagerij kan je er voortaan dagschotels, groenten en fruit, brood, boterkoeken, pistolets, taarten en andere producten vinden. “We willen dat mensen alles vinden wat ze nodig hebben in één winkel.”
Slager Filip Devriendt kweekt zijn eigen vlees in Oudenburg. “Mijn ouders hadden een boerderij”, blikt Filip terug. “In de periode van de hormoonschandalen wilde mijn papa daar niets mee te maken hebben. Hij besloot in 1995 om zelf een slagerij te openen in Oudenburg en zijn vlees rechtstreeks aan de man te brengen.” Filip nam de zaak in 2006 over en later ook de boerderij. “We hebben sinds 2007 de tweede slagerij in Bredene. In 2018 hebben we in Oudenburg de winkel volledig vernieuwd. Nu wilden we in het voormalige Fruithof een pop-up openen om dan later terug te keren naar onze oude locatie iets verderop in de straat. We hebben hier nu echter een mooie nieuwe winkel en kunnen hier nu in principe blijven”, vertelt het koppel.
Filip en Vicky runnen de twee slagerijen en de boerderij volledig zelf. “Het is inderdaad druk”, lacht Filip. “Zeker in combinatie met twee jonge kinderen, Florine (8) en Henri (5), maar we doen het enorm graag.”
Eigen vlees
Op de hoeve in Oudenburg kweekt Filip het Franse Maine-Anjou-ras. “Dit runderras zorgt voor vlees met een mooie structuur, mooi geaderd en boordevol smaak. Het is bovendien vlees dat je nergens anders kan vinden.” De boerderij telt ongeveer 200 runderen. “We kweken alleen wat we nodig hebben om onze eigen winkels te bevoorraden. Het grote voordeel is dat we volledige controle hebben over wat hier binnen en buitengaat. Zo maken we ons eigen dierenvoeder met onder meer maïs, gras, spelt en tarwe die we zelf telen. We hebben dus een volledig gesloten circuit. Zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Ik ben zelf behoorlijk kieskeurig over wat ik eet, en zo wil ik het ook voor mijn klanten. We maken dan ook alle bereidingen zelf. Ook voor ons varkensvlees en gevogelte gaan we steeds op zoek naar het beste.”
Ruim assortiment
In de nieuwe winkel is er een ruim assortiment. “We kregen in het verleden steeds meer de vraag of we ook brood verkochten. Er zijn immers niet meer zo veel winkels in Bredene-Dorp. Zo ontstond het idee om het aanbod uit te breiden.” Filip en Vicky werken voor hun brood en gebak samen met warme bakker De Fruyt uit Oudenburg.
“Ook de groenten en fruit worden lokaal gekocht. We wilden dat mensen hier langskomen en alles vinden wat ze nodig hebben in één winkel van een flesje wijn voor bij de maaltijd tot een dessertje.” De reacties op de vernieuwde zaak zijn dan ook lovend. “We merken wel dat mensen blij zijn met de nieuwe winkel. We zoeken nu enkel nog extra verkooppersoneel voor in de winkel. Mensen die interesse hebben mogen altijd binnenspringen in onze zaak.”
The post Hoeveslagerij ‘t Wilgenhof opent nieuwe winkel in Bredene met ruimer assortiment: “Alles wat nodig is voor een maaltijd, van een flesje wijn tot dessertje” is provided by KW.be.