In Korte Lane 20 in Brugge gingen Annick Verhaeghe (54) en Oleg Broeders (52) van start met restaurant Goesting. “Na dertig jaar De Zevende Hemel op het Walplein te hebben gerund, wilden we nog eens een nieuw horeca-avontuur aangaan.”
Lekkerbekken met een voorliefde voor de klassieke Frans-Belgische keuken hebben er een nieuw adresje bij. In Korte Lane 20 openden Annick Verhaeghe en Oleg Broeders de deuren van restaurant Goesting. Het pand zal niet onbekend zijn bij horecakenners, want het was 25 jaar lang het onderkomen van het gastronomische restaurant Gauillaume.
En ook uitbaters Annick en Oleg zijn geen onbekende in de Brugse horeca. “Wij hebben 30 jaar restaurant De Zevende Hemel gerund op het erg toeristische Walplein. Dat hebben we graag gedaan, maar we hebben onszelf altijd voorgehouden om toch nog eens iets anders te doen in de horeca”, zegt Annick. “We voelden dat het tijd was voor een nieuw avontuur in een andere omgeving.”
Annick en Oleg vonden een overnemer voor hun zaak en wat later kwamen ze terecht bij het pand in de Korte Lane 20. “We waren gecharmeerd door het mooie historische pand met fraaie gevel, dat dateert uit 1730, en ook de ligging is heel goed. Hier zijn we wat weg uit de toeristische drukte, maar niet ver van ’t Zand”, vult chef Oleg aan.
Lekker en lokaal
Voor de inrichting kozen Oleg en Annick voor een rustgevende stijl met veel licht en zachte kleuren. “Alle materialen zijn van Belgische makelij, dat vinden we wel belangrijk”, zegt Oleg. “Ook wat het menu betreft proberen we zoveel mogelijk lokaal te werken. Er staan minder gerechten op dan in onze vorige zaak, maar de kaart zal wel elke zes weken veranderen. We volgen ook de seizoenen.”
Info: www.restaurantgoesting.be.
The post “Ons altijd voorgehouden om nog eens iets anders te doen in de horeca”: restaurant Goesting is nieuw hoofdstuk voor Annick (54) en Oleg (52) is provided by KW.be.