Vanaf midden september kan je bij Atelier Nooitgedacht aan de Hendrik Consciencestraat terecht voor een wekelijkse lunch. Zaakvoerder Ruben Wensink (35) geeft er de keuken uit handen aan twee gastkoks: Tine Verheust (27) en Nele Dhaene (42).
De formule is eenvoudig: elke donderdag en vrijdag tussen 11.30 en 14.30 uur serveren de koks een vegetarisch buffet. “Een kleurrijk groentenfeest met vijf seizoensgebonden schotels”, legt Tine uit. Bezoekers scheppen zelf op en hoeven dus niet lang te wachten. Een lunch kost 20 euro. Er worden ook kleinere hapjes voorzien zoals soep en brood aan een aangepaste prijs. Afhalen kan eveneens.
“Het idee groeide spontaan”, zegt Ruben. “Tine en Nele kookten hier eerder al losse lunches. Mensen reageerden heel enthousiast, dus besloten we er een vaste afspraak van te maken.”
Nele is in Kortrijk al gekend van Maison Marsel, waar ze al drie jaar brunch en lunchtaarten serveert. Tine is het gezicht achter de Instagrampagina Smikkelbaar. “Ik wil meer tijd investeren in mijn uit de hand gelopen hobby.”
“We willen tonen dat je vlees of vis niet mist als je rijkelijk kookt met groenten” – Tine Verheust
De koks staan niet samen in de keuken, maar wisselen elkaar af. “Onze visie ligt dicht bij elkaar: lokaal, seizoensgebonden en veggie. We willen tonen dat je vlees of vis niet mist als je rijkelijk kookt met groenten”, zegt Tine.
Dat de twee resoluut voor vegetarisch kiezen, is geen toeval. Zowel Tine als Nele zijn overtuigd vegetariër. “Voor ons is het een combinatie van zorg voor het klimaat en dierenwelzijn”, legt Nele uit. “En mensen overtuig je via lekkere gerechten.”
Ruben zelf noemt zich de herbergier. “Ik zet enkel de koffie en de tafels klaar. Het eten is volledig hun verhaal. Naast de vaste weekdagen, komt er af en toe een vegetarisch zaterdagavonddiner in combinatie met een optreden.”
Imker
En wie thee bestelt, kan binnenkort proeven van Ruben zijn eigen honing. “In de koer staat sinds kort een bijenstal. Imkeren zit in mijn familie: mijn vader en grootvader deden het ook. Onze imkerthee is dus écht lokaal”, zegt Ruben trots. De bijenstal staat boven de nieuwe toiletten, met een gespannen doek zodat bezoekers zonder zorgen binnen en buiten lopen.
Atelier Nooitgedacht start het lunchseizoen op 18 en 19 september met Tine achter het fornuis. Reserveren kan via de website, maar is niet verplicht.
The post “Lokaal, seizoensgebonden en veggie”: Atelier Nooitgedacht start met vaste lunch op donderdag en vrijdag is provided by KW.be.