In de Budastraat herleeft een bekend pand. De vroegere Social Club, die al meer dan een jaar gesloten was, krijgt een nieuw hoofdstuk met een uitgesproken Spaanse en Mexicaanse flair. Bezoekers kunnen er terecht voor kleurrijke cocktails en authentieke tapas.
Ontmoeting tussen Mexico en Spanje
Achter het project staan Felix Vazquez (20), afkomstig uit Mexico City, en Ricardo García (24), uit het Spaanse Valladolid. Ze leerden elkaar kennen via de Hispanic community in Kortrijk en ontdekten dat ze dezelfde frustratie deelden. “We vonden het altijd jammer dat er zo weinig plaatsen waren, met een internationale vibe, om ’s avonds naartoe te gaan”, vertelt Felix. “Niet te duur en vooral met veel sfeer.”
Voor Ricardo was het idee meteen vertrouwd. “In Spanje en Mexico is horeca een deel van het dagelijks leven. Mensen spreken er zelfs gewoon af voor één glas wijn. We willen onze cultuur naar hier brengen. Een bar die voelt als een tweede thuis.”
Cocktails met cultuur
De nieuwe bar zet stevig in op cocktails die rechtstreeks uit de Hispanic cultuur komen. Zo is er de Charro Negro uit Mexico, een mix van tequila, vers limoensap en cola met een zoute toets. Uit Spanje komt de Agua de Valencia, een frisse combinatie van cava, sinaasappelsap en gin.
Ook speelse creaties ontbreken niet: de Il Comandante is een twist op de Cuba libre, gepresenteerd in een houten kist die bij het openen een wolk rook vrijlaat, terwijl de Downhill Racer met Jamaicaanse rum, banaan en passievrucht letterlijk in vuur en vlam gezet wordt. “Het mag best wat show zijn”, glimlacht Ricardo.
Comfortfood
Ook de keuken mixt authenticiteit met beleving. “Patatas bravas en nachos met guacamole zijn ideale starters, quesadillas en authentieke tacos brengen de Mexicaanse keuken tot leven, en klassiekers als albóndigas vullen het aanbod aan. Onze chorizo wordt geflambeerd in appelcider en scampi’s krijgen extra pit met look, gerookte paprika en olijfolie”, vertelt Ricardo.
Met de pick-and-matchformule, waarbij drie gerechten samen dertig euro kosten, kan je bovendien voor een toegankelijke prijs uitgebreid tafelen. “We willen high quality food brengen aan een toegankelijke prijs”, zegt Felix.
Social Club is open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 17 uur tot middernacht.
The post Ricardo (24) en Felix (20) blazen Social Club nieuw leven in: “We willen onze cultuur naar hier brengen” is provided by KW.be.