Vanaf vanavond start het nieuwe seizoen van Dagelijkse kost, dat straks 15 kaarsjes mag uitblazen. In de nieuwe begingeneriek worden lokale producenten in de verf gezet. En die blijken allemaal van onze provincie afkomstig te zijn.
Dagelijkse kost is een van de weinige programma’s die je nog moet voorstellen. Het kookprogramma van de VRT met Jeroen Meus bestaat straks 15 jaar en inspireert nog dagelijks honderdduizenden kijkers. Vanavond start het nieuwe seizoen dat voor de gelegenheid een nieuwe begingeneriek krijgt. Daarbij wordt er gefocust op Leuvense marktkramers en winkeliers, en ook West-Vlaamse producenten. Het is een leuke knipoog naar de roots van Jeroen, die van Leuven afkomstig is, maar een moeder heeft die van Dadizele afkomstig is. Het is ook geen geheim dat hij graag met West-Vlaamse streekproducten werkt.
Van Jani & James tot Jeroen
Zo zien we boer Johan Vanhemmens uit Zwevegem opduiken, net als zijn zoon Willem. Die laatste runt een hoeveslagerij op hoeve Ten Roode Duifhuize. De aandachtige televisiekijker herkent hen misschien nog van hun passage in ‘Jani & James doen-het-zelf’ exact een jaar geleden. De slager die we zien in de koelcel is Felix, die werkt bij Hendrik Dierendonck uit Koksijde. Daarnaast zien we ook vissers Rudy en Nicky van garnaalkotter N86 Rudy in Nieuwpoort.
Bekijk hier de nieuwe begingeneriek, die elke weekdag te zien is om 18.10 uur op VRT 1:
The post West-Vlamingen schitteren in gloednieuwe begingeneriek van Dagelijkse kost is provided by KW.be.