Rebecca Aneca laat haar goeddraaiende broodjeszaak op de hoek van de Gistelsesteenweg met de Dahlialaan in Oostende over. “Ik heb er heel lang over nagedacht, maar het wordt fysiek en emotioneel te zwaar voor mij”, zegt Rebecca met pijn in het hart.
Vijf jaar geleden begon Rebecca vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. “Als ik nog iets wou ondernemen in mijn leven, dan was dat wel het moment”, vertelt Rebecca. “Ik leunde dicht tegen de 50 jaar aan en dat leek me de ideale kans om een ‘tweede’ leven te starten.”
Rebecca werkte heel lang in de horecasector, tot de coronapandemie roet in het eten gooide. “Er was op dat moment nog maar weinig perspectief voor de horeca”, zegt ze. “Om de haverklap moesten zaken dicht, of er mochten maar bij mondjesmaat mensen toegelaten worden. Het waren harde tijden voor de sector. Dat is ook de voornaamste reden waarom ik een andere bezigheid zocht. Ik droomde er al mijn hele leven van om ooit een eigen zaak te hebben.”
Succes
En zo viel Rebecca op het pand op de hoek van de Gistelsesteenweg met de Dahlialaan. Een pand waar heel veel passerend verkeer is, op een drukke invalsweg. “Ik heb hier zo’n mooie tijden beleefd”, gaat Rebecca verder. “Ik had dit succes ook nooit verwacht. Dikwijls stonden hier lange rijen tot buiten aan te schuiven. Ik deed ook alles helemaal alleen, zonder personeel. Dat is immers haast onbetaalbaar geworden als zelfstandige. Het is hard werken geweest, maar ik had het ervoor over.”
Keerzijde
Dat harde werken als zelfstandige eist echter ook zijn tol bij Rebecca. “Ik moet eerlijk zijn met mezelf dat het inderdaad allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat zoals dat vijf jaar geleden het geval was. Mentaal én fysiek is het lastig, ik moet daar eerlijk over zijn. Ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, hier is tijd over gegaan. Het was zeker geen gemakkelijke keuze, want deze zaak betekende alles voor mij. Maar het moet, voor mijn eigen gezondheid. En zeggen ze niet dat je je zaak op het hoogtepunt moet overlaten? Tot er een opvolger is, blijf ik echter actief met hart en ziel”, besluit Rebecca.
The post Rebecca (54) laat bekende broodjeszaak ‘Becky’s Place’ over: “Geen gemakkelijke keuze, want deze zaak betekende alles voor mij” is provided by KW.be.