Bakker Kris Goegebeur (55) is genomineerd voor de Baker Personality of the Year, een prestigieuze prijs die op 30 september tijdens de Food Personality of the Year Awards uitgereikt wordt. “Met de rode tarwe probeer ik het verschil te maken.”
Kris Goegebeur bouwde gedurende zijn carrière een naam op binnen de bakkerswereld. Twintig jaar lang runde hij zijn eigen bakkerij Huize Goegebeur, momenteel werkt hij al enkele jaren als bakker bij Slagerij Nico & Katrien. In 2010 werd hij verkozen tot Persoonlijkheid van het jaar bij de brood-en banketbakkers. Nu is hij genomineerd voor een nieuwe prijs: de ‘Baker Personality of the Year’. “De genomineerden zijn allemaal bakkers die volledig achter hun product staan en die brood op een innovatieve of leuke manier promoten”, aldus Kris die inmiddels ook al jarenlang les geeft bij CVO Creo in Roeselare.
Rode tarwe
De Roeselaarse bakker zette de voorbije jaren extra in op rode tarwe. “Een erg gezond product dat ik extra in de kijker wil zetten.” Vorig jaar ging Kris een samenwerking aan met Inagro. Dat leverde 900 kilo rode tarwe op. “Dit jaar zaaiden we een hectare in Ardooie en twee hectare in Sint-Jan-in-Eremo. De oogst bracht 24.000 kilogram op.” Onder de naam SKBB, een afkorting die staat voor de namen van de gezinsleden Sofie, Kris, Bernard en Benoit, verspreid Kris de rode tarwe. Inmiddels wordt er al in vijf zaken mee gewerkt: bij Bakker Gerdy in Zedelgem, in de Broderij in Brugge, in Maison Tarte D’or in Belsele, in de Kültür Bakery in Gent en bij Nico & Katrien in Roeselare.
Door de award Baker Personality of the Year te winnen hoopt Kris de rode tarwe nog extar op de kaart te zetten. Een jury geeft de genomineerden, maar ook het grote publiek kan de kandidaten een handje helpen. Stemmen kan via deze link.
The post Bakker Kris genomineerd voor Baker Personality of the Year is provided by KW.be.