“Korte keten dragen we hoog in het vaandel”: Chef Floris Panckoucke (38) krijgt eretitel van FoodTaster

Chef Floris Panckoucke van restaurant Floris in Sint-Andries (Brugge) kreeg van de digitale restaurantgids FoodTaster de eretitel van Ambassadeur Vlaams Culinair erfgoed. “Het is een mooie erkenning voor mijn toewijding aan de Vlaamse keuken en het respect voor streekeigen producten”, zegt Floris.

Floris Panckoucke (38), die samen met zijn partner Goedele Strynckx (36) het restaurant Floris langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries runt, kreeg van FoodTaster een mooie erkenning voor zijn jarenlange vakmanschap in de keuken. FoodTaster is een digitale restaurantgids die restaurantbeoordeling publiceert op basis van een team van onafhankelijke ‘FoodTasters’ en daarbij niet enkel op de kwaliteit van het eten let maar wel op de hele restaurantbeleving. Daarnaast reikt de organisatie ook eretitels uit aan mensen die een bijzondere plaats innemen in het culinaire landschap. Zoals dus de titel van Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed, die te beurt valt aan Floris Panckoucke. Floris volgde de hotelschool Spermalie, deed stages bij gerenommeerde restaurants als Bruneau en Bru, was souschef bij Hof van Cleve en vijf jaar chef bij Restaurant Savarin in Oostende. “En op mijn 29ste begon ik dus met mijn eigen restaurant Floris, waarmee we nu ons tiende jaar ingaan”, geeft Floris mee.

korte keten

“De mensen van FoodTaster zijn al langs geweest in de zaak dus ze weten wel wie ik ben en hoe we hier werken. Ik begreep dat ik deze erkenning gekregen heb omwille van mijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, mijn doorgedreven beheersing van het vak en respect voor de streekeigen producten. Het idee van de korte keten of toch minstens van duurzame producten dragen we hoog in het vaandel”, gaat Floris verder. “Zo werken we steeds met vis uit de Noordzee, en bijvoorbeeld niet met tonijn of andere vissen van aan de andere kant van de wereld. Onze tomaten komen uit Ruddervoorde.

Meer info: www.facebook.com/florisbrugge

The post “Korte keten dragen we hoog in het vaandel”: Chef Floris Panckoucke (38) krijgt eretitel van FoodTaster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Herinrichting R30 en stationsomgeving in Brugge opgestart met eerste spadesteek: einde van werken voorzien in 2027

Door Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Annick De Ridder (N-VA), samen met burgemeester Dirk De fauw en schepen Franky Demon (beiden CD&V), werd woensdagmorgen de eerste spadesteek gegeven voor de ingrijpend herinrichting van de R30 en de stationsomgeving in Brugge. Het project voorziet onder meer in een ondertunneling voor fietsers en voetgangers en pakt zo een van de

Lees meer »

’s-Gravenwezel beleeft lang feestweekend

Traditioneel vindt rond deze tijd het Augustuskermisweekend plaats in ’s-Gravenwezel. Ook dit jaar zijn er allerlei activiteiten voorzien die het dorpscentrum vier dagen lang, van 16 tot en met 19 augustus, doen baden in een zomerse bruisende sfeer.

Lees meer »

Bewoonster ziet rook uit haar woning komen terwijl ze in de tuin zit: huis onbewoonbaar door hevige brand

Een woning langs de Meensesteenweg in Roeselare, met daarin een schoonheidssalon, is tijdelijk onbewoonbaar door een hevige brand. Het hele gebouw had vooral zwaar te lijden onder de rook. De bewoonster werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoonster ziet rook uit haar woning komen terwijl ze in de tuin zit: huis onbewoonbaar door hevige brand appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Asielaanvragen en persoonlijke gegevens van honderden asielzoekers bij oud papier gedumpt op camping

Persoonlijke gegevens van 250 asielzoekers zijn achtergelaten in een vuilniscontainer van een camping in het Waalse Theux die in de winter dienstdoet als asielopvangplaats. De onderzoekscel van HLN kreeg een greep uit de honderden documenten te zien: asielaanvragen met foto, naam en geboortedatum, naast documenten met familiale en medische gegevens. Fedasil geeft het datalek toe: “We betreuren dit. Er loopt

Lees meer »

Kimberly (35) maakt juwelen met haar of as van overleden persoon of dier, maar ook met… moedermelk: “Alles naar wens van de klant”

Wie een dierbare verloor of een mooi moment zoals het geven van borstvoeding voor altijd wil vereeuwigen kan vanaf nu terecht bij Kimberley Vens (35). Zij vervaardigt niet alleen juwelen met haar of as van een overleden persoon of dier, maar ook met moedermelk.
The post Kimberly (35) maakt juwelen met haar of as van overleden persoon of dier,

Lees meer »