Sterrenchef Edwin Van Goethem roert tijdelijk in potten bij Boutique Hotel Azur in De Haan: “Hier worden we allebei beter van”

Nog tot 21 september kan je in Boutique Hotel Azur in De Haan genieten van de kookkunsten van sterrenchef Edwin Van Goethem (59). Hij sloot de deuren van zijn topzaak ’t Korennaer in Sint-Niklaas voor wegenwerken, maar die zijn uitgesteld. “Ondertussen maken we van de nood een deugd.”

Een beetje ondernemer gaat geen uitdaging uit de weg: toen sterrenchef Edwin Van Goethem (59) dit voorjaar te horen kreeg dat zijn zaak deze zomer onbereikbaar zou zijn door wegenwerken, verhuisde hij prompt zijn hele hebben en houden naar zee. Een dure operatie die uiteindelijk niet eens nodig bleek, want de wegenwerken waarvoor hij verhuisde, werden uitgesteld. “Dat wisten we echter pas toen de contracten al getekend waren”, zegt Edwin. “Maar goed, het is wat het is, en ondertussen maken we hier van de nood een deugd. Ik heb de sympathieke mensen van Boutique Hotel Azur leren kennen toen ik hier vorige zomer verbleef met mijn vrouw, en het klikte meteen. Zo kwam uiteindelijk het idee om de krachten te bundelen voor dit pop-up concept: ’t Korennaer Sea Side is een verhaal van twee sterke partners.”

“We worden hier allebei beter van”, beaamt gastvrouw Hélène Ramon. “Wij leren enorm veel bij van Edwin en zijn team, en voor onze hotelgasten is dit een extra beleving: zij genieten mee van wat de chef te bieden heeft. We merken dat we sinds half juni ook een ander cliënteel over de vloer krijgen.”

Geen concurrentie

“De papa van Hélène doet normaal de keuken, en hoewel die eigenlijk geen echte koksopleiding heeft gevolgd, is het toch straf wat die allemaal kan. Hoedje af daarvoor”, zegt Edwin, die voor de zomer al eens een dagje kwam meedraaien. “Ik ben iemand die houdt van uitdagingen, maar ook van samenwerken en kennis delen. Concurrentie? Bestaat niet. Ik heb alleen collega’s”, aldus Edwin. Zijn restaurant ’t Korennaer is al jaar en dag een begrip in het Waasland. “Al is het daar in de zomermaanden altijd wel wat rustiger”, zegt Edwin. “De mensen gaan in die periode op vakantie of trekken naar zee. En dus zijn wij nu zelf naar de mensen toe getrokken. Je moet een beetje vindingrijk zijn als je in de horeca werkt.”

Italiaans

Edwin is overigens niet aan zijn proefstuk toe: enkele zomers geleden bracht hij in het Waasland al eens een pop-up met de smaken en gerechten uit het Italiaanse Puglia. “Da’s de geboortestreek van mijn vrouw Francine, en als we verlof hebben gaan we meestal naar daar op vakantie. De Belgische kust, daar komen we dus niet zo vaak. Maar het mag wel nog eens gezegd worden: De Haan is met stip de mooiste badplaats. Ondertussen zijn we zelf al eens in De Kruidenmolen gaan eten, echt top. Maar ook Markt XI is een topzaak. Dat De Haan geen Michelinsterren heeft, is bijzaak – ik zei het al, elke horecazaak heeft wel íets te bieden.”

Paling in ‘t groen

Nog tot 21 september kan je in Boutique Hotel Azur genieten van Edwins kookkunsten. “Met evenveel passie en gedrevenheid toveren we hier onze signatuurgerechten – zoals de paling in ‘t groen waarvoor we onze Michelinster kregen – op je bord. Koen Crucke is al komen proeven en hij vond hem fantastisch lekker”, knipoogt Edwin. “Het enige verschil met ons sterrenrestaurant, is dat we hier niet met menu’s maar à la carte werken. Zo bereiken we meer mensen: dit is topgastronomie op een toegankelijke manier. En ik wil me ook een beetje differentiëren: garnaalkroketten zetten we bewust niet op de kaart.” Edwins hele keuken en personeel verhuisden mee. “Dat vroeg wat aanpassing, maar een goeie chef trekt zich altijd en overal uit de slag”, klinkt het.

Lof voor Ter Duinen

Edwin volgde zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. “Ter Duinen was mijn eerste ervaring met West-Vlaanderen, en die was meteen zeer positief. ‘t Is niet voor niks de rijkste provincie hé – West-Vlamingen zijn harde werkers”, aldus Edwin, die stage liep bij onder meer Hof van Cleve. Ondertussen verblijft hij met zijn vrouw in Oostende, op het appartement van een bevriende sterrenchef. “Ongelofelijk trouwens hoeveel klanten uit het Waasland er ons al naar hier gevolgd zijn. Op dat gebied is het een win-win-win: die mensen blijven slapen in het hotel én ontdekken De Haan. Je gaat toch niet meer terug naar Sint-Niklaas? zeggen de mensen allemaal. (lacht) Of het voor herhaling vatbaar is? Daarvoor gaan we na de zomer eerst de cijfers moeten bekijken, want het bestedingspatroon ligt hier natuurlijk wel een stuk lager dan in ons restaurant in Sint-Niklaas”, besluit Edwin.

The post Sterrenchef Edwin Van Goethem roert tijdelijk in potten bij Boutique Hotel Azur in De Haan: “Hier worden we allebei beter van” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Soldaat in Nieuw-Zeeland schuldig bevonden aan poging tot spionage

In Nieuw-Zeeland is een soldaat maandag voor een militaire rechtbank schuldig bevonden aan poging tot spionage. De militair bekende dat hij had geprobeerd gedetailleerde informatie over militaire bases naar het buitenland te sturen. Over de identiteit van de soldaat of het land waarvoor hij wilde spioneren werd in het belang van het onderzoek geen informatie vrijgegeven.

Lees meer »

Week lang ernstige hinder op Brusselse ring door werken aan middenberm

Van zondag 17 augustus tot en met zondag 24 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de veiligheidsstootbanden in de middenberm van de Brusselse ring tussen de Vierarmentunnel en de Leonardtunnel. Daardoor zal het verkeer op de binnenring, vanuit Zaventem richting Namen en Waterloo, een week lang ernstig vertraagd zijn, terwijl het verkeer op de buitenring, vanuit Waterloo richting

Lees meer »

Annelies Verlinden laat met mondjesmaat in haar ziel kijken: “Die slaapverwekkend saaie politicus waar Conner Rousseau het over had? Dat ben ik, hé?”

Annelies Verlinden noemt zichzelf een open boek. Maar daar houdt minister Verlinden enkele hoofdstukken zorgvuldig van dicht gekleefd. Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden? Op zulke vragen antwoordt ze liever niet. Tussen ernstig en plagerig zegt ze me: “Je moet maar denken: schaarste creëert waarde.” Terwijl ik van schaarste alleen maar honger krijg. Hoe dan ook, ik schrijf hier dus een portret

Lees meer »

Oorzaak brand gemeentemagazijn Stabroek is accidenteel, gemeente huurt bestelwagens om weer aan de slag te kunnen

De zware brand in het gemeentemagazijn van Hoevenen (Stabroek) van dinsdagavond is accidenteel ontstaan, en werd dus zeker niet aangestoken. Dat blijkt uit het verslag van de branddeskundige van het parket. Een groot deel van het wagenpark van de technische dienst en de groendienst is vernield. De gemeente gaat bestelwagens huren om maandag weer aan de slag te kunnen.

Lees meer »

Jeannick en Patricia zijn geboren en getogen Ieperlingen: “Leuke dansnamiddagen zouden opnieuw veel mensen aantrekken”

Jeannick Breyne en Patricia Coussement, beter bekend als JB en June Jackson, trekken al jaren de Ieperse muziekpodia rond met covers van klassiekers uit de jaren 60 en 70. Beiden zijn geboren en getogen Ieperlingen, met nostalgische herinneringen aan de cinema en de dansnamiddagen in ’t Eilandje.
The post Jeannick en Patricia zijn geboren en getogen Ieperlingen: “Leuke dansnamiddagen

Lees meer »

‘Temptation’ Pommeline Tillière openhartig over vulvodynie: “Ik neem pilletjes, maar die helpen niet bij het mentale aspect”

“Zoveel vrouwen lijden aan vulvodynie, maar ze weten het niet.” Ze raakte ooit bekend dankzij haar ‘400 cc aan humor’ in Temptation Island, maar in Koppels in crisis toont Pommeline Tillière (31) zich van een heel andere kant. Aan de zijde van partner Cirio Wassenhove (27) toont ze zich niet alleen bijzonder kwetsbaar, maar blijft ook geen ergernis onbesproken. “Stofzuigen

Lees meer »