Vanaf 2 september komen cultuur en smaak samen in de nieuwe horecazaak in cultuurcentrum De Spil in Roeselare. Het Teaterkafee wordt Bistrobar Bis, het gezicht van de zaak is Jonathan Van Collie (43). “Een snelle hap of traag genieten, iedereen is welkom.”
‘Geef je dag een BIS!’ is de baseline van Bistrobar Bis. Onlangs nam Jonathan Van Collie het Teaterkafee over van Astrid en Johan. De jongste vijftien jaar stond hij aan het fornuis in restaurant San Marco in Galerij Canada. “BIS… mét de drie puntjes, is onze knipoog naar een toegift op het podium. We willen in onze zaak dat extraatje bieden waar je op hoopt na een mooie voorstelling in De Spil.”
Gezelligheid voorop
We want more… en dat meer is een heel gevarieerde menukaart waar je traditioneel van de kaart kunt eten, maar ook met vrienden kan genieten van de BIS Bites, tapasplanken en andere gezellige hapjes waarbij sharen/delen het belangrijkste werkwoord is.
“Hier zal het applaus uit de schouwburg naadloos overvloeien in het geroezemoes aan onze tafels of aan de bar. Maar ook op andere momenten willen we gasten verwennen. We willen graag een zaak zijn waar iedereen welkom is en spontaan kan binnenspringen voor een drankje of een hapje of een lunch voor of na een voorstelling, maar ook gewoon zomaar. In Bistrobar Bis zal gezelligheid voorop staan. Dat lijkt logisch, maar we willen daar wel echt aan werken onder andere met een gezellig terras. Verder zullen we vooral met lokale en duurzame producten werken en zal er ook na een voorstelling een aanbod zijn van verrassende hapjes.”
Patat!
“Ik zal het gezicht zijn. Je zal me dus vooral achter de bar en in de zaal zien. In de keuken ben ik bijzonder blij met de komst van chef Benoit Vercaemst, die we kennen van restaurant De Overburen. Hij staat garant voor toffe gerechtjes zoals een Poké Bowl, wraps en taco’s. Jarenlang schuimde ik met mijn foodtruck Patat! evenementen en festivalletjes af en de gestoomde aardappel met huisgemaakte saus komt ook mee naar De Spil.”
Openingsuren
Bistrobar Bis opent de deuren op dinsdag 2 september. De website is ondertussen actief en daar vind je de volledige menukaart en kan je reeds reserveren. Bistrobar Bis is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.30 tot 14 uur voor de lunch en van 17.30 tot 20.30 uur voor het diner op reservatie en telkens vanaf 17.30 uur voor een drankje of een snelle hap. Gesloten op zondag en maandag tenzij er een voorstelling is.
Info: www.bistrobarbis.be.
The post Jonathan (43) doopt horecazaak in De Spil om tot Bistrobar Bis…: “Een snelle hap of traag genieten, iedereen is welkom” is provided by KW.be.