Begin 2026 is Heule een restaurant rijker. De voormalige Fruithoek op de Heuleplaats ondergaat een metamorfose. “Het wordt omgedoopt tot een bourgondisch no-nonsense vleesrestaurant”, zegt Thijs Clinckmaille.
Aurelie Reynaert (39) en Thijs Clinckmaille (38) droomden al geruime tijd van een dergelijk vleesrestaurantverhaal. “We hebben dat altijd willen doen omdat we zelf liefhebbers zijn van goed vlees. We zijn jong en ambitieus. Na tien jaar uitbaten van het gastronomisch restaurant Hula willen we een nieuwe uitdaging erbij. Ja, ‘erbij’, want Hula blijft bestaan. Het is een én-én-verhaal”, vertellen Aurelie en Thijs. Heule krijgt er dus een extra eetgelegenheid bij, als aanvulling op de huidige horeca op de Heuleplaats. “Er is ook vraag naar. Een win-win voor iedereen.”
Voorlopig is het nog een berg puin. Alles wordt in oorspronkelijke staat hersteld. Het nieuwe restaurant wordt groter dan de winkelruimte van het voormalige pand De Fruithoek. “Na vijf lagen behangpapier kom je op het leem uit. Door de generaties heen… Waarom zou je het verwijderen als je het kan overplakken?”, zegt Thijs lachend. “We gaan sowieso alles verwijderen”, vult Aurelie aan.
Vlees, wijn en gezellig samenzijn
De leuze is: ‘Vlees, wijn en gezellig samenzijn’. De kaart wordt een vierkeuzemenu: vlees, saus, aardappelen en groenten. “We brengen een zestal vleesbereidingen: een bavette, een côte à l’os, een filet pur, een kraaienbiefstuk, een ribeye en een T-bone. Sauzen ook, al hoeft kwaliteitsvlees voor mij geen saus. Een stevige wijnkaart maakt het geheel af. We serveren geen voorgerechten en er is geen lunch”, vertelt Thijs.
Het interieur wordt ingericht in Parijse bistrostijl. Het restaurant biedt plaats aan 40 couverts. Op het eerste verdiep is er een zaal voor groepen met een capaciteit van 25 couverts. Het tweede verdiep wordt een appartement voor Justine Glorieux. Justine wordt de gerante. Ze is al tien jaar actief in de Hula. Justine begon er als jobstudent en is ondertussen al twee jaar in vast dienstverband. “Justine is een van de tandwielen van de goed draaiende Hula. Ja, we beschikken over een goede equipe waar iedereen goed samenwerkt, maar ook zelfstandig kan werken. Justine is daar één van. Ze kan haar mannetje staan en waar nodig springen we bij.”
De toegankelijkheid dragen Thijs en Aurelie hoog in het vaandel. Naast de nieuwe hoofdingang in de Stijn Streuvelslaan voorzien ze een ingang voor rolstoelgebruikers en een mindervalidentoilet in het restaurant. “We vinden het evident dat het restaurant toegankelijk moet zijn voor iedereen. Iedereen moet kunnen genieten van ons aanbod.”
Geen Heulse stoot
Tijdens de Tinekesfeesten lichten Aurelie Reynaert en Thijs Clinckmaille een tipje van de sluier. “Dan maken we de naam en het bijhorend logo bekend. We willen de geruchten en roddels meteen smoren: er komt géén pop-up of zo tijdens de feesten, en het is géén stoot van Heule. Het zou maar al te zot zijn om een pand te kopen en het interieur uit te breken voor een stoot. De toekomstige zaak is nu een grote bouwwerf en we willen de werken niet in het gedrang brengen. De Heulenaars moeten wachten tot na de jaarwissel”, vertelt Thijs.
Het nieuwe restaurant opent de deuren halfweg januari 2026 en zal open zijn op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens ’s middags en ’s avonds.
The post Heule krijgt in 2026 nieuw vleesrestaurant in voormalige Fruithoek: “Vlees, wijn en gezellig samenzijn” is provided by KW.be.