Horecakoppel Thijs en Aurelie transformeert groente-en fruitwinkel in Bourgondisch vleesrestaurant

De verbouwingswerken in de voormalige Fruithoek aan Heuleplaats zijn begonnen. Begin 2026 zal er een gloednieuw vleesrestaurant de deuren openen. Initiatiefnemers Thijs Clinckmaillie (38) en Aurelie Reynaert (39) van restaurant Hula dromen er al jaren van: “Een ‘old school’-vleesrestaurant voor de echte Bourgondiërs onder ons. 

Meer krantenkoppen in België

Veroordeelde terrorist Nizar Trabelsi geland in Brussel na jarenlange juridische strijd: België wil hem uitwijzen naar Tunesië

Nizar Trabelsi, de man die begin jaren 2000 in ons land veroordeeld werd voor het voorbereiden van een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel, is vanuit de Verenigde Staten overgebracht naar België. Dat schrijft VRT NWS vrijdag en de FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het nieuws. “Meneer Trabelsi is onder bewaking overgebracht naar een gespecialiseerd gesloten centrum met het oog op

Lees meer »

Hybride wagen gaat in vlammen op tijdens het laden: “Zullen zeker een uur continu water over batterij moeten laten lopen”

Een hybride wagen vatte tijdens het laden plots vuur op de parking van een bedrijventerrein langs de Gentstraat. De brandweer was geruime tijd in de weer om de brandende batterij af te koelen.
The post Hybride wagen gaat in vlammen op tijdens het laden: “Zullen zeker een uur continu water over batterij moeten laten lopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Johan Verminnen: “Laat ons na die afscheidstournee toch maar niet alleen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Johan Verminnen, die recent zijn afscheidstournee aankondigde. De zanger-liedjesschrijver mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Johan Verminnen: “Laat ons na die afscheidstournee toch maar niet alleen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chef Monika en haar man Robin heropenen restaurant Le Chardonnay: “We gaan voor een kleine, maar fijne kaart”

Restaurant Le Chardonnay in de Swolfsstraat in Knokke-Heist, dat in april failliet ging, heropent op 1 september. De nieuwe uitbaters zijn Monika Kulesza, die er dertien jaar werkte waarvan de laatste jaren als chef en haar man Robin Sebek. “We willen onze klanten het huiselijke gevoel geven zoals bij de oorspronkelijke uitbaters Christian Uyttendaele en Christiane Serreyn”, klinkt het.

Lees meer »