“We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”: Patty en Olivier schrijven nieuw hoofdstuk voor Het Strandhuis in Nieuwpoort-Bad

Op de Zeedijk van Nieuwpoort-Bad waait een frisse wind door de ontbijt- en lunchbar Het Strandhuis. Na meer dan een kwarteeuw geven Sabrina Sap en Luc Wybo de sleutel door aan Olivier Bertier en Patty Gerard, een koppel met een hart voor gastvrijheid en jarenlange horeca-ervaring. Wat begon als een stille droom tijdens drukke werkdagen in andermans keuken, is nu hun eigen zaak op een plek die voor hen altijd bijzonder is geweest.

Voor Olivier voelt de overname bijna als thuiskomen. “Ik heb hier in het verleden op de dijk als jobstudent gewerkt”, vertelt hij. “Nieuwpoort is mij altijd bijgebleven. We wonen in Bulskamp bij Veurne, maar deze stad heeft een speciale plek in ons hart.” Zijn professionele pad leidde hem diep de horeca in. “Ik kom uit de keuken”, legt Olivier uit. “Ik was vele jaren keukenverantwoordelijke in De Barkentijn in Nieuwpoort. Dat was een stevige uitdaging, maar ik heb er ongelofelijk veel ervaring opgedaan.”

Patty, zijn levensgezellin en zakenpartner, heeft een gelijkaardig verhaal. “Ik ben afgestudeerd als sportleerkracht, maar de horeca zat al vroeg in mijn bloed”, weet ze ons met veel enthousiasme te vertellen. “Als jobstudent heb ik altijd in de horeca gewerkt en ik ben er nooit uitgestapt. Toen de kinderen klein waren, durfden we de stap naar een eigen zaak nog niet te zetten. Maar nu zijn het pubers, en na twintig jaar horeca hebben we de sprong gewaagd.”

Van flexijob tot overname

Voor Olivier en Patty is deze overname meer dan een zakelijke beslissing. “We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”, zegt Olivier. “We hebben er lang op gewacht, maar nu klopt alles: onze ervaring, de leeftijd van de kinderen, de locatie. Het voelt gewoon juist.”

De band met Het Strandhuis bestond al vóór de overname. “Toen we hoorden dat Sabrina en Luc overnemers zochten, zijn we meteen komen kijken. De ligging, het interieur… alles voelde juist. We hadden ook meteen een goede klik, en toen heb ik voorgesteld om enige tijd mee te draaien om de overname van Het Strandhuis goed te laten verlopen. Luc en Sabrina zijn ongelooflijk warme mensen. Ook nu nog kunnen we steeds bij hen terecht als we vragen hebben.”

We hebben cocktails en lokale bieren op vat aan de kaart toegevoegd

Sabrina en Luc, die in de beginjaren ook ’s avonds open waren, hadden de zaak in de loop der tijd omgevormd tot ontbijt- en lunchbar. “Voor ons was het belangrijk dat we opvolgers vonden die de warmte en gezelligheid konden bewaren”, zegt Luc. “Met Olivier en Patty hebben we daar alle vertrouwen in.”

Horecadroom in het midden van het seizoen

De timing van de overname was uitdagend. Olivier en midden in het zomerseizoen. “We hebben bewust gekozen om meteen te starten”, legt Olivier uit. “We wilden de vibe van de zomer meepakken. De eerste week was keihard werken, maar er is niets misgelopen.” Patty vult aan. “We moesten klanten wel even uitleggen dat we de nieuwe eigenaars waren. De reacties waren overwegend positief, en veel vaste klanten zijn blijven komen.”

Hoewel Olivier en Patty de kern van Het Strandhuis behouden, hebben ze al enkele eigen accenten toegevoegd. “We hebben cocktails en lokale bieren op vat aan de kaart toegevoegd”, vertelt Olivier. “Daarnaast zijn pannenkoeken, appeltaart en ijsjes terug. De pannenkoeken maak ik zelf, nog steeds volgens het geheime recept van Luc.”

Nieuwe accenten op de kaart

De lunchkaart blijft voorlopig grotendeels hetzelfde, maar er zijn plannen. “We willen nieuwe slaatjes toevoegen, misschien ook hapjes”, zegt het koppel met een knipoog. “De tearoomkaart kan uitgebreid worden. Maar voor nu kiezen we voor een rustige doorstart, zodat we alles goed in de vingers krijgen.”

Ook de openingsuren zijn licht aangepast. “In het seizoen zijn we open van 10.30 tot 20.30 uur, de keuken sluit om 20.15 uur”, legt Olivier uit. “In de winter sluiten we om 18 uur, behalve tijdens vakanties, weekends en feestdagen, dan blijven we ’s avonds open.” De komende maanden willen ze stap voor stap hun eigen stempel drukken. “Van de menukaart tot het servies, we willen het écht ons maken, maar de gastvrijheid en het gezellige karakter blijven zoals altijd. Dat is wat Het Strandhuis zo geliefd maakt.” (Zana Bulteel)

The post “We hebben altijd gedroomd van een eigen zaak”: Patty en Olivier schrijven nieuw hoofdstuk voor Het Strandhuis in Nieuwpoort-Bad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elke (46) en Arnout (47) verliezen 58.000 euro voorschot aan ‘plots failliete’ projectontwikkelaar: “Ons jaren aan het lijntje houden, vol beloftes, en nu blijven we met niks achter”

Addhome Group, het Kortrijk-Waregemse bedrijf dat containers op maat maakt, lijkt van de aardbol verdwenen. Tientallen gedupeerde klanten blijven onthutst achter, zonder container én zonder compensatie van de betaalde voorschotten. “Een maand geleden was ons project ‘prioritair’, na jaren wachten en aandringen. Nu is het bedrijf plots failliet. Waar is al dat geld naartoe? Addhome heeft ons en nog vele

Lees meer »

Defensie wil nieuwe milieuvergunning voor brandblusoefeningen in Ryckeveldebos in Sijsele: “Hinder wordt beperkt door aanpassingen”

Zolang er geen alternatieve locatie gevonden is, wil Defensie blijven oefenen in haar Damage Control Center in het Ryckeveldbos in Sijsele. Bijgevolg vraagt Defensie een nieuwe milieuvergunning aan. De site wordt wel verbeterd om de hinder te beperken. Dat vernam Vlaams parlementslid Jasper Pillen (Open VLD). Niet alle buurtbewoners zijn gelukkig met de brandblusoefeningen te midden van een bos.

Lees meer »

Jean-Marie Bolle roept op : “Steel onze bierviltjes”

Om de promotie voor een biljarttornooi wat kracht bij te zetten, verdeelt organisator Jean Marie-Bolle 10.000 bierviltjes. “Ik roep de mensen op om ze te pikken, want twee viltjes geven recht op een gratis consumptie”, zegt de bekende Oostendenaar.
The post Jean-Marie Bolle roept op : “Steel onze bierviltjes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim helft tandartsen bepaalt voor het eerst eigen tarieven

Voor het eerst kiest een meerderheid van de Belgische tandartsen ervoor om zich niet te houden aan de tariefafspraken met de overheid en de ziekenfondsen. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV), opgevraagd door De Tijd, blijkt dat 3.963 van de 7.869 erkende en in 2024 actieve tandartsen – goed voor 50,4 procent – het meest recente

Lees meer »

Broers verdacht van mensonterende feiten in woonzorgcentra komen vrij met enkelband

De raadkamer in Oudenaarde heeft vrijdag beslist om de twee broers die betrokken zouden zijn bij mensonterende feiten in woonzorgcentra in Oudenaarde, Kortrijk en omstreken vrij te laten met een enkelband. Dat bevestigt Raan Colman, advocaat van een van de twee broers. “Het parket heeft ons nu al laten weten dat ze geen beroep zal aantekenen tegen deze beslissing.” Het

Lees meer »