Vrouw overleden bij grootste natuurbrand van dit jaar in zuiden van Frankrijk: “Vuur verspreidt zich verrassend snel”

Bij de natuurbrand in het departement Aude, in het zuiden van Frankrijk, is een vrouw om het leven gekomen. Dat meldt de prefectuur woensdagochtend. De brand strekt zich uit over een gebied van ruim 11.000 hectare, ongeveer de oppervlakte van Parijs. Negen mensen, onder wie zeven brandweerlui, raakten al gewond. Er is ook een persoon vermist. 

Meer krantenkoppen in België

Bobcontrole vermijden? Daar ontwikkelen Vlaamse ondernemers deze meteen omstreden app voor

De feestdagen staan voor de deur. De bobcampagne draait op volle toeren en zowat alle politiezones drijven de controles op. Net nu lanceert de Oost-Vlaamse ondernemer Vincent Parisis (47) – niet toevallig, uiteraard – de app Trapspotter, die belooft alle controles voor u op te lijsten. Dertien jaar geleden moest zijn eerste app Politiecontrole.be nochtans offline. Dé vraag: zet zo’n

Lees meer »

Hevige ‘kerststorm’ trekt spoor van vernieling door Californië

De anders zo zonnige Amerikaanse staat Californië heeft momenteel te lijden onder een zware en volgens de autoriteiten “gevaarlijke” storm. De noodtoestand is uitgeroepen. Hevige rukwinden, regen- en sneeuwval – dat laatste in de bergen – veroorzaakten op kerstavond al veel schade en enkele dodelijke slachtoffers. Ook op Kerstmis worden mensen geëvacueerd.

Lees meer »

Auto brandt volledig uit in Kortemark

Brandweer Westhoek post Kortemark moest vrijdagnamiddag rond 14.15 uur uitrukken voor een voertuigbrand. Een Renault Kangoo vatte op een landbouwbedrijf in de Barisdamstraat in Werken om een nog onbekende reden vuur. Op het ogenblik van de brand was er niemand thuis. De auto brandde volledig uit. De gebouwen liepen geen schade op. (KVCL)
The post Auto brandt volledig uit

Lees meer »

Slim valsspelen? Patissier Sarah Renson toont hoe je desserts uit de supermarkt makkelijk én snel pimpt: “Poepsimpel en superchic”

Geen zin om je uit te sloven voor het kerstdessert? Koop dan gewoon een dessert uit de supermarkt. Het geheim van patissier Sarah Renson: met een paar simpele ingrepen kan je dat pimpen tot een feestelijk dessert met wauw-factor. Het ‘Mijn Restaurant’-jurylid toont je stap voor stap hoe je van een ijsstronk of een bolletje ijs iets speciaals maakt. “Extra

Lees meer »